изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:15 EEST
ЕС постави ултиматум на Москва    
По света
Ако руските войски не се изтеглят до 15 октомври от Грузия, с изключение на Абхазия и Южна Осетия, Европейският съюз ще направи съответните заключения.


Това заяви френският президент Никола Саркози в Тбилиси на обща пресконференция с грузинския си колега Михаил Саакашвили.
"На 15 октомври не бива да има нито един руски войник на позиция, която не е заемал преди 7 август. Ако това не бъде изпълнено, Европа ще направи съответните заключения", добави Саркози, цитиран от Франс прес. Френският президент е ротационен председател на ЕС.
Грузия може да разчита на солидарността и ангажираността на Европейския съюз в тези трудни часове, заяви тази нощ в Тбилиси председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, цитиран от Франс прес. "Ще продължим да подкрепяме Грузия. Ще подготвим среща в Грузия на основните страни, които желаят да подкрепят възстановяването й. След това ще се състои и среща за мобилизиране на всички дарители", каза на пресконференцията Никола Саркози.
"На първо време ще изпратим преди 1 октомври 200 наблюдатели. Духът на мандата е, че те могат да влизат в Абхазия и Южна Осетия, за да наблюдават и да разказват видяното, за да не се допуска същите причини да доведат до същите последици - в този дух договорихме присъствието им", продължи Саркози. 200-та наблюдатели ще се присъединят към вече разположените към 140 в мисията на ООН и на 80-те, които ще изпрати ОССЕ. "Общо те ще станат малко под 500. Смятаме, че след 1 октомври ще трябва да изпратим още", каза Никола Саркози.
Русия ще установи днес официално дипломатически отношения с грузинските сепаратистки области Южна Осетия и Абхазия, които призна за независими на 26 август, съобщи руското външно министерство, цитирано от Франс прес. Решението на Москва да признае двете грузински сепаратистки републики за независими предизвика остри критики от ЕС и САЩ. На среща вчера в Москва с френския президент Никола Саркози руският държавен глава Дмитрий Медведев потвърди, че решението на Русия е "необратимо".  Дир.бг
 


Сходни връзки

ЕС постави ултиматум на Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди