изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:48 EEST
Тимошенко обвини секретариата на Юшченко, че "подготвя държавен преврат"    
По света Премиерът на Украйна Юлия Тимошенко обвини секретариата на президента Виктор Юшченко, че "подготвя държавен преврат". Това е оценката й за инициативата на някои украински губернатори "за въвеждане на пряко президентско управление", съобщи ИТАР-ТАСС. Агенцията цитира интервю на Тимошенко за киевската телевизия Ай Си Ти Ви

Според Тимошенко някои губернатори, "безспорно, подложени на натиск", както и обществени организации "по молба на президентския секретариат", предложили на Юшченко в Украйна да бъде въведено пряко президентско управление.

При положение, че в страната има действаща конституция, такова управление "означава сила и агресия", а губернаторите "открито призовават към държавен преврат", заяви премиерът на Украйна.

Тимошенко призова "да бъдат спрени неразумните емоции" и "да не се тласка президентът да поеме по такъв път път". Тя изрази надежда, че Юшченко няма да се реши да въведе пряко президентско управление, иначе "действията му може да предизвикат импийчмънт", добавя агенцията.

Междувременно украинската генерална прокуратура е отказала да образува работна група, която да разследва обвиненията в предателство на националните интереси срещу кабинета и министър-председателя, съобщи Тимошенко.

За образуването на наказателно дело срещу правителството и премиера настояваше секретариатът на президента, който привлече за сътрудничество в изпълнението на задачата си и Службата за сигурност на Украйна (ССУ), отбелязва ИТАР-ТАСС.

Юлия Тимошенко нарече нападките срещу нея "истерика на шефа на президентския секретариат" и обясни атаките с това, че в Украйна наближават президентски избори. Според министър-председателят ССУ я следи денонощно в опит да открие доказателства, че "предава националните интереси".

actualno.com

 


Сходни връзки

Тимошенко обвини секретариата на Юшченко, че "подготвя държавен преврат" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди