изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:02 EEST
БИГ БРАДЪР В ШАБЛЕНСКОТО УЧИЛИЩЕ    
Новини

13 камери поставят в СОУ “Асен Златаров”



СОУ “Асен Златаров” в Шабла ще открие учебната година с паралелки от по 15 ученици, заяви директорът на учебното заведение Йордан Михайлов. Той припомни, че миналата година в школото е имало само един първи клас, тъй като не е достигнало едно дете за втора паралелка. Така се е наложило един учител да се справя с непосилната задача да учи на четмо и писмо 28 деца.

“Голямата придобивка за СОУ “Асен Златаров” е хидрофорът, който бе пуснат през месец август. Основното финансиране за неговото поставяне дойде от училищното настоятелство, получихме подкрепа и от страна на общината. Естественият водоизточник, от който има изградени и разклонения за двора, ще захранва сервизните помещения, отоплителната инсталация и физкултурния салон. Идеята ни беше да намалим разходите за вода и по този начин да облекчим издръжката на училището”, заяви Михайлов.

Той добави, че вече е приключил ремонтът на отоплителната инсталация и успешно са преминали 72-часовите проби. По предписание на РИОКОЗ направили нови сервизни помещения в сградата на УПК с по 2 клетки. Все още имало малки неизправности, но те ще бъдат отстранени навреме от изпълнителя на проекта. Пак по предписание на РИОКОЗ, със средства, осигурени от училищното настоятелство, ще започне подмяна на подовата настилка в кухненския блок. Балатумът ще се замени с теракот. Едновременно с това на северната стена на кухнята ще бъде положен фаянс за изолиране на влагата. Ремонтните дейности ще приключат до 12 септември. Тази година в училището ще има и видеонаблюдение. Ще бъдат поставени общо 13 камери – 9 вътрешни и 4 външни (сред които и такива за нощно виждане), като по този начин ще бъде обезпечена сигурността на учениците и материалната база.

Тревожен е обаче фактът, че от година на година учениците в шабленското училище все повече намаляват. Вече общият брой падна под 400 деца. За първи път гимназията не успява да сформира втора паралелка за девети клас. НДТ

 


Сходни връзки

БИГ БРАДЪР В ШАБЛЕНСКОТО УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди