изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:11 EEST
РЕЦИДИВИСТ ПРИБАВИ ОЩЕ 30 МЕСЕЦА ЗАТВОР В КРИМИНАЛНОТО СИ ДОСИЕ    
Новини23-годишният Кирил Кехайов ще лежи 2 години и 6 месеца в затвора при първоначален строг режим, решиха окръжните магистрати в Добрич.

С това те потвърдиха присъдата на Районния съд, който през юли призна младежа за виновен, че е извършил четири кражби на вещи от автомобили и като помагач е участвал в още два случая на отнемане на чужди движими вещи. От пресцентъра на съда съобщиха, че общата стойност на причинените с престъпленията щети възлиза на общо 3 425,60 лв. Кехайов обжалва присъдата пред въззивната инстанция с мотив, че наложеното му наказание е голямо и поиска то да бъде намалено.

При направената проверка Добричкият окръжен съд не намери основания за изменение или отмяна на присъдата, тъй като тя е законосъобразно и обосновано наложена. Направените от Кехайов самопризнания са подкрепени от събраните в досъдебното производство доказателства и заедно обуславят решаващите изводи на Районен съд-Добрич. Стореното от подсъдимия, данните за личността му и фактът, че употребява наркотични вещества не дават основания на съда за намаляване на наложената санкция.

Престъпленията на Кирил Кехайов са извършени през ноември миналата година в Добрич при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив. На 2 ноември 2007 г. той придружавал 24-годишният Екнур Латиф, който взел от отворения прозорец на спрян автомобил две кожени якета и мъжка чанта. В тях обвиняемите намерили лични документи, парична сума, два мобилни телефона и нож на обща стойност 1072 лв. На 14 ноември 2007 г. Кехайов счупил с камък стъкло на паркиран лек автомобил и взел черен сак с вещи на стойност 337 лв. По подобен начин са извършени и останалите посегателства.

Съдебното досие на Кирил Кехайов посочва, че той е осъждан 5 пъти за  кражби, измама и вещно укривателство. Многократно срещу него са подавани сигнали за нарушения на обществения ред, няма постоянна месторабота, а пребиваването му в местата за лишаване от свобода не е оказало възпиращо въздействие. Срещу него се води досъдебно производство за противозаконно отнемане на чужда движима вещ. НДТ

 


Сходни връзки

РЕЦИДИВИСТ ПРИБАВИ ОЩЕ 30 МЕСЕЦА ЗАТВОР В КРИМИНАЛНОТО СИ ДОСИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди