изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:11 EEST
В НОВИ ТВОРЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗАПОЧВА РАБОТА "АЛЕКСИЯ"    
Култура В няколко нови творчески направления започва работа зонална танцова организация "Алексия" в Добрич, съобщи ръководителят й и хореограф Севдалина Мавродиева - Нейкова. Децата продължават да се обучават в шоу денс, съвременна хореография и хип-хоп. От тази година те ще имат възможността да усвояват тънкостите и на класическия балет, диско денс, спортната гимнастика и акробатиката. Мотивите за разширяване на дейността на зоналната танцова организация ръководителката обяснява така:

 „Всяка година на Световния шампионат по шоу денс изискванията се увеличават, необходима е страшно голяма подготовка. Вкарват се задължителни елементи от балета, спортната гимнастика, акробатика. За това е необходимо те да се изучават - за да сме конкурентноспособни".

Идеята да разширим дейността е много отдавна, преминахме много дълъг процес, в който определихме екип от специалисти, които са най-добрите в съответната област, сподели Севдалина Мавродиева-Нейкова. Класическият балет ще бъде ръководен от Светла Илиева, която е завършила частно балетно училище. В спортна гимнастика децата ще бъдат обучаване от Гинка Илиева, която е шампион в този спорт. Акробатиката ще бъде усвоявана под ръководството на шампиона Станимир Илиев. Ръководител на уроците по диско денс ще е Павлета Живкова, която води и групата по хип-хоп. Севдалина Мавродиева-Нейкова ще обучава децата в характерни танци. Репетитор в съвременната хореография е Ваня Енчева, която е завършила СОУ "Св. Климент Охридски" и в момента е студентка във варненския свободен университет "Черноризец Храбър", специалност "Съвременна хореография".

Възпитаници на "Алексия" вече посещават новосформираните групи, за тях се набират и други деца. Могат да се запишат момичета и момчета, навършили 4 години, за навършилите 16 години от т. г. обучението е безплатно. Заниманията на зоналната танцова организация се провеждат предимно в събота и неделя в читалище "Йордан Йовков" и в спортна зала "Русалка". НДТ

15 КВОТИ ЗА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ СПЕЧЕЛИ "АЛЕКСИЯ"

ХИП-ХОП ТАНЦЬОРИ ОТ "STEP BAY STEP" - С КВОТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФОРМАЦИЯ "STEP BY STEP"

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА "АЛЕКСИЯ" НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО ШОУ ДЕНС

Д. Николова и ГЕРБ подпомагат участието на "Алексия" на световен шампионат

 


Сходни връзки

В НОВИ ТВОРЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗАПОЧВА РАБОТА "АЛЕКСИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди