изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:01 EEST
ТЕЖКА АВТОМОБИЛНА КАТАСТРОФА - БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ"    
Новини През изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич, са  регистрирани пет криминални престъпления и произшествия.

 

^ На 9 септември 2008 г. в Първо районно управление на МВР Добрич е получено съобщение, затова, че на същата дата неизвестно лице е влязло в апартамент, намиращ се в района на ЖК “Балик” гр.Добрич и е извършило кражба на около 60 грама златни накити. По случая работят служители на Първо РУ Добрич. Провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

^ На 9 септември 2008 г. след проведени  оперативно-издирвателни мероприятия организирани от сектор “Криминална полиция” при Първо районно управление на МВР – Добрич е установен и задържан Д.С. 20-годишен жител на гр.Добрич, обявен за общодържавно издирване. Лицето се издирвало от служителите на полицията по искане на Районен съд Добрич. Предаден е на Областно звено “Охрана” – Добрич.

^ На 9 септември 2008 г. в гориста местност в землището на с.Оброчище, община Балчик от служители на РУ на МВР – Албена и надзиратели от Държавно лесовъдно стопанство – Балчик са установени в момент на кражба на около 3 куб.м дърва двама мъже от гр.Балчик, с инициали М.В. 23-годишен и И.А. 32-годишен. На двете лица са съставени констативни протоколи и актове по Закона за горите. Дървата и каруците, с които са се придвижвали лицата са иззети.

 

Седем пътнотранспортни произшествия с двама ранени граждани са регистрирани за изминалото денонощие  в Добричка област.

 

^ На 9 септември 2008 г., около 19,45 часа по ул.”Никола Петков” в гр.Добрич е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “БМВ”, управляван от 15-годишен неправоспособен водач от гр.Добрич, е напуснал платното за движение и се ударил в тролейбусен стълб. Вследствие на възникналото пътно-транспортно произшествие непълнолетния водач е получил фрактура в областта на лявото бедро, а пътуващият с него в автомобила 17-годишен младеж от гр.Добрич е получил фрактура на черепа. Двамата пострадали са настанени за лечение в МБАЛ – Добрич, съответно в отделението по ортопедия /15-годишния/ и в ОАРИЛ /17-годишния/.  Пострадалите са били без поставени обезопасителни колани. Причините довели до възникването на пътно-транспортното произшествие продължават да се изясняват. Образувано е досъдебно производство. СНИМКА

^ На 9 септември 2008 г. около 02,30 часа в гр.Добрич от полицейски автопатрул на Първо РУ на МВР е установен 23-годишен водач от гр.Добрич, с инициали Д.Д., управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1,2 промила. Цифровият индикатор на техническото средство, с което е изпробван водача е отчело 1,49 промила. По надлежния ред е взета кръвна проба.

 

 

През денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР са участвали в ликвидирането на 8 пожара, възникнали основно в сухи треви.

            На 09 септември 2008 г., около 11,10 часа в “Пожарна безопасност и спасяване” гр.Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в бали със слама складирани във хале,   намиращо се в района на вилна зона “Момчил”. Пожарът е локализиран и потушен от два дежурни екипа на “Пожарна безопасност и спасяване” – Балчик. В резултат на пожара са унищожени около 1000 бали със слама. Спасено е халето. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.

 

 

 

 

10.09.2008год                                         ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР

гр.Добрич

 


Сходни връзки

ТЕЖКА АВТОМОБИЛНА КАТАСТРОФА - БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди