изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:49 EEST
БСП и Първанов губят подкрепа    
Общество
ГЕРБ би спечелила 28 процента от гласовете на избирателите, ако изборите се проведат днес.


Това сочат данни от проучване на социологическата агенция „Маркет линкс“, цитирани от БГНЕС. То обхваща 1200 пълнолетни граждани и е проведено през периода 25 август-1 септември в цялата страна.
На второ място в класацията е БСП с 15,4 процента. Интересното в случая е, че в сравнение с предишното изследване на „Маркет линкс“ от февруари тази година, социалистите губят рейтинг от 2,3 процента. Доверието към БСП спада дори и от твърдото ядро на партията.
На трето място по одобрение е националистическата формация „Атака“. Партията на Волен Сидеров има 8,4 процента. Одобрението към ДПС през август бележи ръст и в момента хората на Ахмед Доган печелят 5,3 процента от гласовете на избирателите.
Според данните на "Маркет линкс", ако изборите са сега, ДСБ не би преминала 4-процентовата бариера за влизане на парламента. Хората на Иван Костов се ползват с одобрението на едва 2,1 процента от анкетираните.
При избори сега е първото място на ГЕРБ е сигурно, но не и това дали партията ще има мнозинство в Народното събрание. 47,9% от анкетираните искат еднопартийно правителство, за да е ясна отговорността. 32,2% пък искат коалиция за взаимен контрол на партиите.
При политическите лидери води Бойко Борисов, докато президентът Георги Първанов е с възможно най-ниската оценка, получавана от български президент в проучвания от последните години.
Съвсем леко се е повишила оценката на опозицията - специално на "Атака" и ДСБ. Това, според директорката на агенцията Румяна Бъчварова, се дължи на публичните им действия извън парламента.
57,9% от запитаните смятат, че правителството трябва да подаде оставка заради критиките на Европейския съюз. 48,5% мислят, че са необходими предсрочни избори, а 15,4% – че правителството трябва да изпробва силите си в следващ мандат.
Близо 26,9% от анкетираните се определят като десни, а 19,4% – като леви.
 


Сходни връзки

БСП и Първанов губят подкрепа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди