изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:42 EEST
Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ: МНОГО Е ТЪЖНО ДА СИ БЪЛГАРИН    
НовиниТъжно ми е да говоря за отношението на българската държава към нас, каза пред журналисти в Каварна д-р Здравко Георгиев. Там той бе заедно със съпругата си Кристияна Вълчева, която бе сред осъдените на смърт в Либия български медицински сестри.

Д-р Георгиев, който също бе задържан по обвинението за заразяване на либийски деца със СПИН, разказа, че когато преди няколко месеца трябвало да се срещнат с министър-председателя във връзка с годишнината от задържането им, Сергей Станишев уж бил зает. Препратили към началника на кабинета му. Той ги приел заедно с още двама съветници. "През цялото време ни гледаха сякаш сме им хапнали супичката. Обясняваха ни, че е направено изключително много за нас - президентът ни е помилвал, десет дни сме били в резиденция", споделя д-р Георгиев. И добавя : "Тъжно ми е да говоря за това. Много е тъжно да си българин". Той заяви, че до момента държавата не е изпълнила поетите ангажименти към българските медици, задържани в Либия. До момента те нямали платени нито здравни, нито социални осигуровки. И добавя: "Не зная, това ли заслужихме. Аз съм един тъжен човек". На въпрос дали в такъв случай желае да замине някъде в чужбина, той отговаря, че след всичко, което са изживели през тези девет години, би му било много трудно пак да отиде някъде в чужбина. Затова, заедно със съпругата си и другите медици, се стараят да направят каквото е възможно у нас чрез фондацията "6 май". Проблемът, според него е, че и при нея са се сблъскали с проблем от типа на параграф 22. За да работи фондацията, трябва да разполага със средства, ая за да има средства, трябват програми и опит. На 6 май т.г. община Каварна направи първото дарение за фондацията. Последваха я общините Монтана, Кюстендил, Тетевен и В. Търново. Целта на фондацията е да се подпомогнат деца в неравностойно положение, основно от социалните домове.
 


Сходни връзки

Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ: МНОГО Е ТЪЖНО ДА СИ БЪЛГАРИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди