изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:47 EEST
ЗООПАРКЪТ ПОСРЕЩА СКАУТИ ОТ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА    
НовиниЦентърът за защита на природата и животните ще посреща скаути от Добрич и Констанца, съобщиха от кметството. Скаутският лагер ще бъде организиран от днес до 12 септември.

 10 деца от Добрич и 10 от Констанца в продължение на три дни ще лагеруват в зопарка заедно със своите ръководители. Първия ден малките скаути ще бъдат запознати с основните правила за определяне на място за бивак, както и с необходимата екипировка при прояви в природата в зависимост от сезона. На 11 септември скаутите ще се запознаят с физикогеографските данни на района. Предвидени са занимания по организация на придвижване, техника на ходене по различни терени, ориентиране, работа с компас и карта, както и влизане в каньон. Последният ден от лагера българските и румънски скаути ще се научат как да определят времето по местни признаци. Освен това децата ще помагат на пострадал при екстремни обстоятелства. На 12 септември в късния следобед скаутите от Румъния ще отпътуват за град Констанца. Тридневният скаутски лагер се организира по общинския проект "Устойчив туризъм и управление на природните ресурси", финансиран по Програма ФАР-Трансгранично сътрудничество. По проекта ще бъде изградена велоалея, наблюдателна кула в Зоопарка и ще се реконструира подлез по бул. "25 септември" с осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Очакваните резултати са свързани с подобряване на градската инфраструктура, средата на обитаване, както и задълбочаване на връзките между различни възрастови групи в двете съседни общини чрез запознаване с културно-историческото наследство и природните ресурси на Добрич и Констанца.
 


Сходни връзки

ЗООПАРКЪТ ПОСРЕЩА СКАУТИ ОТ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди