изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:52 EEST
Край на рекламите със сексуални обиди    
Икономика
Членовете на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки (АПВТСН) няма да правят рекламни кампании, които съдържат сексистки обиди или унизителни образи на жените или мъжете.


Това се казва в отворено писмо на организацията, разпространено чрез БТА. То е написано по повод приетия от Европейския парламент на 3 септември доклад за влиянието на маркетинга и рекламите върху равенството между половете.
От асоциацията заявяват, че до края на 2009 година най-малко 75 на сто от рекламите в бранша ще носят послание за отговорна консумация и нито една тяхна реклама няма да бъде адресирана към децата.
В писмото се посочва още, че нито една реклама на фирмите от АПВТСН няма да съдържа елементи на промотиране на прекомерна употреба или злоупотреба с алкохолни напитки, употреба от непълнолетни, управление на автомобил след консумация, както и употреба на алкохол на работното място и от бременни жени.
Нашите реклами няма да свързват консумирането на алкохол с постигането на успех в бизнеса, в обществото или в сексуалните отношения, пише още в писмото. Хората се наслаждават на алкохолните продукти от хилядолетия насам. Употребен в умерени количества, алкохолът е станал част от балансирания и здравословен начин на живот на българите, заявявт от АПВТСН.
През 2002 година няколко жени дадоха под съд "Загорка" заради рекламното послание "Какво му трябва на човек - нова кола, мила жена и една добра бира". Адвокатите на пивоварната тряваше да доказват в съда, че в клипа няма елементи на полова дискриминация. Заведените дела на практика не приключиха с единно решение по казуса - част от тях "Загорка" спечели, останалите бяха решени в полза на завелите ги жени. dir.bg
 


Сходни връзки

Край на рекламите със сексуални обиди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди