изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:28 EET
Самолет на Аерофлот се разби, 87 загинаха    
Новини
Самолет Боинг 737 с 87 души на борда се разби на 1200 км източно от Москва, малко преди кацането на летището в град Перм в Урал около 3,40 тази сутрин местно време. Машината е била собственост на филиал на руския авиопревозвач "Аерофлот".


Всички пътници и екипажът са загинали, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации, цитирани от БТА.
Сред пътниците е имало 7 деца, в това число и едно бебе. Самолетът изпълняваше полет от Москва до Перм. Машината излетяла в 01,10 часа от московското летище Шереметиево и трябваше да кацне в Перм два часа по-късно. Минути преди кацането връзката с пилотската кабина била изгубена и машината изчезнала от радарите.
Тя се разбила на неоживено място, като при удара в земята самолетът се взривил и бил обхванат в пламъци. Всички пътници в самолета, както и екипажът са, загинали. Точният брой на жертвите се уточнява. На борда е имало 81 пътници, преминали регистрация, и 6 души екипаж, съобщи представител на областния клон на министерството на извънредните ситуации в Нижни Новгород. Трима души, купили билети за полет 821 Москва-Перм, не са се качили в самолета. Купени били общо 84 билета, но регистрация преминали само 81 пътника, сред тях пет деца до 12 години и едно под 2 години, така че броят на жертвите вероятно е 87, а не 88, както първоначално бе съобщено.
На мястото на катастрофата беше намерена едната от черните кутии на машината, предаде ИТАР-ТАСС. Тя вече е изпратена в лаборатория за анализ, за да се установят причините за трагедията. Близките на жертвите се събират в дома на културата в Перм, който е близо до местното летище. Властите са открили и гореща телефонна линия 84956263707 за всеки, който иска да научи подробности за пътниците на злощастния полет.
Авиокомпанията "Аерофлот" съобщи, че в катастрофиралия самолет е имало 21 чужди граждани, съобщи БГНЕС. Сред тях: 9 - от Азербайджан, 5 - от Украйна, 1 - от Франция, Швейцария, Латвия, САЩ, Германия, Турция, Италия. До 2 милиона рубли ще изплати руската авиокомпания на семействата на загиналите при катастрофата, информираха от Аерофлот. При падането си, Боингът е повредил железопътната линия на Трансибирската магистрала, прекъснат е участъкът Перм-Екатеринбург. Разрушена е контактната мрежа и около 500 метра от линията, съобщиха от компанията, която поддържа магистралата.dir.bg
 


Сходни връзки

Самолет на Аерофлот се разби, 87 загинаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди