изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:37 EEST
Заловен е стрелецът, ранил двама на бул. “Вапцаров” в София    
НовиниСофия. Криминалисти от СД на МВР разкриха стрелеца, който на 8 септември, малко след 20.30 часа рани В.К. и К.С. в спортния им “Мерцедес” близо до бл. 37 на бул. “Н.Вапцаров” в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Потвърдена беше основната версия, че причините за стрелбата са неуредени финансови отношения между извършителя и простреляните. Арестуваният е М.К. е на 33 години от София и не е криминално проявен.

Мъжът е направил самопризнания и е сътрудничил на разследващите полицаи да бъде открито оръжието на престъплението.
Работата по разследването продължава, предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Агенция "Фокус" припомня:


Двама мъже бяха простреляни в столицата на 8 септември пред блок 37 на столичния булевард „Никола Вапцаров” . Eдиният от двамата ранени – Владимир Казаков, е криминално проявен и е осъждан по член 316. Другият - Калин Станчев не е осъждан и няма криминални прояви. В Столична дирекция на полицията не са регистрирани сигнали от двамата простреляни за заплахи срещу тях или нещо, което е застрашавало техния живот.
При покушението в автомобила са били само двамата мъже. Установено е оръжието на престъплението. В двете лица също е намерено оръжие, което е законно притежавано. Няма данни личното им оръжие да е използвано тази вечер. Установени са шест огнестрелни наранявания по двамата пострадали.
Двамата мъже – Владимир Казаков и Калин Станчев са били простреляни около 20.35 часа. Двамата са паркирали лек автомобил “Мерцедес”, когато били нападнати от трети мъж. Той открил огън срещу тях и след това избягал.
В „Пирогов” около 21.00 часа с огнестрелна рана в главата е приет Владимир Казаков, на 33 години. Вторият прострелян – 33-годишният Калин Станчев е приет във ВМА.
Владимир Казаков е живеел в блок 37. Според съседи се занимава с културизъм. Живее на първия етаж в апартамента на баба си, която починала преди около година. Той се нанесъл малко преди това. Другият прострелян, пак по разказа на съседи, е бил негов приятел и се казва Калин Станчев. Публикации в медиите свързват имената на простреляните с инцидент в Ботевград.
Според публикация във в. Ботевградски вести - на 29 януари 2001 г. Владимир Казаков е пребит в ромската махала на Ботевград. Закаран е със счупен череп, нос и мозъчна контузия във Военно-медицинския институт в София, където му е направена мозъчна операция
Владимир Казаков дошъл от София с още двама свои приятели - Ивайло и Калин, за да купят евтини цигари. Уговорката е направена предварително по телефона. Впоследствие сделката пропада, а на Казаков е нанесен побой.
Владимир Георгиев Казаков е роден на 6 април 1975 г.
Справка в АПИС регистъра показва, че Владимир Георгиев Казаков е едноличен собственик на фирма „666 ГРУП” ЕООД, регистрирана в гр. София, бул.Никола Й.Вапцаров, №. 37, ет. 1, ап. 4. Дружеството се занимава с търговия на дребно в специализирани магазини.
Името на Казаков фигурира и като едноличен собственик във фирма „ВИП РЕНТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД, която също е регистрирана на столичния булевард Никола Й. Вапцаров, № 37, ет. 1, ап. 4. Фирмата е с предмет на дейност: Даване под наем на леки и лекотоварни автомобили, без водач.
 


Сходни връзки

Заловен е стрелецът, ранил двама на бул. “Вапцаров” в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди