изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:31 EEST
АГЕНТ КОПЪРКА СЕ ЗАВРЪЩА    
ОбществоСлед дълго отсъствие от страната известният агент Копърка се завръща с гръм и трясък, за да разкрие досиетата на целия наличен състав на „Нова добруджанска трибуна”. Задълбоченото разузнаване на криминалния спец установи, че в дебелите томове на Европол фигурират папки с данни за действията на всеки един от членовете на всекидневника. Агент Копърка е тук, за да оповести пред цялата общественост на Добрич кодовите имена на всеки от „Нова добруджанска трибуна”, както и някои от агентурните им  действия за период от 15 години. Освен това, известната наша гадателка Гадалена врачува какво ще е бъдещето на агентите след 15 години.

 

САБИНА ДУКОВА, управител на „Нова добруджанска трибуна” и ndtnews.hopto.org. Това е единственият член на НДТ, който не е агент на Европол, но... За пръв път агент Копърка разкрива, че в трезора на централата на шпионската организация  има кашони с доноси срещу Сабина Дукова. Европол са й дали кодово име ТАЙФУН. Според отлично осведомени източници на Копърка, пожелали анонимност, донесенията срещу дамата обхващат всички сфери, клонове и клончета на обществено-политическия живот. В тях се акцентира на факта, че за 15 години вестникът, управляван от С. Дукова, си вре носа навсякъде в Добрич, България, Европа и света, като съобщава на хартиен и електронен носител лице и нелицеприятни новини. Анализаторите на Европол изтъкват, че никой не може да се скрие от НДТ. Дори тези, които искат да си скатаят рождения ден, лъсват в светската клюка и щат не щат, черпят. Врачуването на Гадалена показа, че след 15 години президентът на САЩ лично ще си прочете честитка за рождения си ден в По-добрия вестник. 

ДИМИТЪР ДУКОВ, коментатор. Кодово име КАРАКУДА. В досието на агента липсват данни за активна дейност, с изключение на случаите за измама на съпругата му. Разследване на комисари доказало, че агентът използвал знанията и уменията, придобити в курсовете по разузнаване в Европол не за благото на Европа, а за измама на ТАЙФУН. Пред нея  Дуков редовно заявявал, че отива на театър, на опера или на хевиметъл в Каварна. Наблюдаващите го инспектори обаче установили, че по време на „културните” си изяви, лицето се позиционирало край елитни водоеми и се отдавал на голямата си страст – риболова. Разпити на свидетели разкрили, че агент КАРАКУДА раздавал улова си веднага, а след това садистично се надсмивал на всяка глътната рибя кост. Врачката Гадалена твърди, че след 15 години вижда агента като продавач в рибна борса.

СТАНИСЛАВА КРЪСТЕВА. Предпочитана дейност за кариера в агентурата: общински работи. Кодово име КМЕТЪ. Зорко контролира общинските съветници от всякакъв ъгъл. В докладите й подробно е отбелязано поведението на всеки парламентарист – предпочитана поза, наличие на тикове или други особени мимики, задълбочен анализ при кои точки от дневния ред се появяват, предпочитана част от човешкия организъм за почесване, любимо хоби по време на заседания. Гадалена е получила сигурен факс отгоре, че след 15 години КМЕТЪ ще е председател на Общински съвет.   

ВИРЖИНИЯ ГЕОРГИЕВА. Работи предимно в областта на археологията, водоснабдяването и  канализацията. Кодово име ВОДОДОНОСКА. Агент с най-активна дейност и най-дебело досие. Осведомява по пет пъти на ден шефа на ВиК в кой район на града няма вода и /най-вече/ под какво налягане е водоснабдяването в собствения й апартамент. Прогноза за след 15 години: ще открие канал от римско време на нос Калиакра, съвместно с проф. Бони Петрунова.

МАРИЕЛА БОНЧЕВА. Специализира се в областта на криминалистиката. В Европол се подвизава под името ДЖЕЙМС БОНД. Досието й е доста омачкано, началниците в Европол го прелистват често. БОНД изготвя подробни рапорти за престъпленията в Добрич, в които са вписани данни за мястото и часа на криминалното деяние, трите имена и ЕГН-то на задържаните, кръвната им група, обиколка на ханша, номер на чорапи, както и мотивите за престъплението. В повечето случаи полицията научава тази информация след нея. За агента Гадалена пророкува, че след 15 години ще отрази собствен крупен обир, който ще остане неразкрит от нея.

ВЕЛИНА ВЛАЙКОВА. Редактор за културата. Псевдоним МАЙОР ДЕЯНОВА. В докладите си началникът на отдела в Европол непрекъснато изтъква заслугата на агента за разбиване на културата и халтурата в европейски мащаб. Рапортите на МАЙОР ДЕЯНОВА разкривали крупни кражби на идеи, сценарии, артисти, звукови ефекти, филми, и прочие. Благодарение на агента е предотвратен опит на Мадона да открадне песен на Преслава. След 15 години МАЙОР ДЕЯНОВА ще е режисьор на филма „Велински и майор Деянов усвояват еврофондове на всеки километър”.

РУСЛАН ЙОРДАНОВ. С широк спектър на действие, но в досието му преобладават доносите в областта на спорта. Агент МОКАТА. Според Европол, това е агент, надхвърлил мащабите на спорта в Добрич.  Централата е единствената в света, която притежава тайната рецепта за рекорда на Стефка Костадинова, измъкната от МОКАТА. Предстои Европол да обяви търг с явно надскачане за нея. За МОКАТА Гадалена е категорична. След 15 години агентът ще е президент на МОК.

СТИЛИЯН МИТЕВ. Спец по разкритията във футбола. Кодово име Агент КАМАТА. Благодарение на неговите рапорти, в Европол имат пълна информация за размера на подкуп на съдия в А, Б, В, Г, Д, и така до края на света футболни групи у нас, и по-точно каква е тарифата за победа на гост, за равенство или за победа на аутсайдер над фаворит.  Поради тази причина Европол е предприел драстични мерки за уеднаквяване на тарифите за всички съдии в Евросъюза. Агент Копърка предупреждава, че до Европол са достигнали слухове, че благодарение на стабилните си връзки, КАМАТА е изготвил стратегия и тактика за вкарване на ПФК „Добруджа” в Шампионската лига. За агента Гадалена предсказва, че след 15 години ще е шеф на съдиите в България.

ЛЮБЕН ЖЕЛЯЗКОВ. Кодово име ПАКЩРАК. Най-ценният кадър за Европол. Под фасадата на фоторепортер агентът доставя автентичен доказателствен материал за централата във вид на компрометиращи снимки. Няколко часа преди да стигнат рапортите на агентите, в Европол първо пристигат кадрите на ПАКЩРАК. На всичкото отгоре агентът излиза и евтино по перо разходи. Не са му необходими всякакви СРС-та, а само един фотоапарат. След 15 години ПАКЩРАК ще е собственик на частна детективска агенция по обиколното шосе, твърди Гадалена.

ДИАНА СТЕФАНОВА, отговорен секретар. Кодово име БИЛ ГЕЙТС.  За този агент компютрите са фасулска работа, отчитат в Европол. Шефовете там са изключително доволни от рапортите й. Според отлично осведомени източници на агент Копърка, ръководството на Европол ще свика европейска конференция, на която основен лектор ще е БИЛ ГЕЙТС. Нейната лекция ще е на тема „Мълниеносно движение на пръстите по клавишите и проникване в тайните на всички съществуващи програми”. За нея Гадалена твърди, че след 15 години ще е изпълнителен директор на „Майкрософт”.

МЕТОДИ ДОЙЧИНОВ, компютърен дизайн и системен администратор. Кодово име ХАРИ ПОТЪР. Любима област - електрониката. В Европол едва смогват да реагират на бързите доклади на супер експерта за разкрити хакери, за нелигитимни сайтове, за предстоящи научни открития, които изпраща от 80-метрова кула в Стожер. Заради бурното развитие на далаверите в електрониката, агентът денонощно изпраща рапорти. Само един-единствен път допуснал гаф. Изпратил донос срещу себе си. Материалите по този случай са унищожени. Прогнозата на Гадалена за след 15 години е, че ХАРИ ПОТЪР най-после ще построи семейния небостъргач в Лозята, бетонната плоча на който изля в сряда.

ТАТЯНА ИВАНОВА, компютърен дизайн. Кодово име СИТИ. Въпреки че е член на екипа за предпечатна подготовка, тайно от шефовете на НДТ, агент СИТИ изпраща обявите за покупко-продажба на имоти първо в централата на Европол, където координират и цените на акциите на Уолтстрийт. С особено внимание следи запознанствата от рода на "Изгори ме с устни". След 15 години Гадалена вижда агента брокер в Сити.

ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ, компютърен дизайн. Кодово име МАЧО. Любим агент, с най-много привърженици в Европол. Агент МАЧО има защитена аспирантура в Европол на тема „Тез червени домати”. Разработката е съсредоточена върху двете дамски полукълба отпред, които нямат никаква връзка с тези отзад. Агентът акцентира на основните характеристики на предните полукълба, на потенциалното им развитие, както и за ролята им за повишаване на тестостерона сред шпионите във волейбола. Акцент в изследването са приложенията, които изобилстват от нагледен снимков материал, възбуждащ шпионите за не толкова шпионски движения. Гадалена вижда бляскаво бъдеще за Мачо след 15 години – главен менажер на публичен дом към парламента.    

ФРОСКА ТАШЕВА, главен счетоводител. В Европол се подвизава под името РЕВИЗОРО. Досието й е много опасно. Самите шефове в Европол под сурдинка споделят, че се страхуват от агентката. От изпратените й рапорти не могат да разберат те ли проверяват РЕВИЗОРО, или РЕВИЗОРО проверява Европол. За нея Гадалена пророкува, че след 15 години ще ревизира ЦРУ.

ГАЛЯ ТОДОРОВА, счетоводител. Псевдоним МЪНИ. Особено полезна агентка за финансовия отдел на Европол. Специализацията й е външно и вътрешно финансово разузнаване. По големината и формата на една дамска чанта агент МЪНИ може да пресметне за секунда какво е моментното финансово измерение на притежателката и дали си струва да се работи върху нея. В секретните си донесения МЪНИ разработва тезата, че ако мъжкият обект е облечен с риза с два джоба, е надежден. Ако носи и чантичка, си е вече за сваляне. Ако има само един джоб, подлежи на опипване. Не се знае какво има там – пари, снимки на съпругата или визитки. Ако мъжкият екземпляр е облечен с тениска или фланелка и не носи никаква чантичка, погледът се премества встрани. Той няма пари, по-вероятно е да иска безплатна реклама, анализира МЪНИ. Според компетентното й мнение, задният джоб на един мъжки панталон изобщо не подлежи на обсъждане. Нито един нормален мъж не би сложил пари там, защото не се знае кога, къде и как този панталон може да бъде събут и каква ще е съдбата му. За бъдещето на агент МЪНИ след 15 години Гадалена мънка: "Пари нема, действай!..."     

ДИМИТЪР  СТОЕВ, транспорт. Агент СТРЕЛА. Кодовото му име е променено от Европол. В началото агентът се наричал БЪРЗИЯ и предавал рутинни доноси.  В една от резолюциите до ръководството на Европол агент Копърка прочете, цитирам: „Уважаеми, господин Председател, анализирайки последния доклад на агент БЪРЗИЯ, считам, че е невъзможно нормален човек да извърши следните действия в рамките на 30 минути: да разнася вестник до десетки обекти, да изхвърли боклука, да заведе децата си на тренировки, а жена си – на работа, да смени гума на колата си, да чака на червено пред три светофара, да зареди бензин и през цялото време да следи интересуващия ни обект Х, за което получихме обстоен доклад. Предлагам да сменим агентурното име БЪРЗИЯ със СТРЕЛА и да го привлечем в редиците ни”. Според Гадалена, след 15 години агент СТРЕЛА ще си гледа кротко внуците.

СНЕЖАНА ДОЙЧИНОВА, чистач на агенти. Кодово име ВАЛЬО ТОПЛОТО. С прискърбие агент Копърка разкрива, че агентката ще бъде дисциплинарно уволнена от Европол. Разузнавателните данни в централата сочат, че ВАЛЬО ТОПЛОТО съвсем е занемарила преките си задължения към Европол и предпочита да се грижи като майка Тереза за екипа на „Нова добруджанска трибуна”. Основната й цел е да осигури чисто и топло за шпионите, вместо да се съсредоточи в агентурните си разработки.  Въпреки всичко, за нея Гадалена предрича, че след 15 години ще бъде член на борда на „Топлофикация”- София.

 

От името на агент КОПЪРКА, досиетата подписа Ивалина КОСТАДИНОВА

 

 

 

 


Сходни връзки

АГЕНТ КОПЪРКА СЕ ЗАВРЪЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди