изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:55 EEST
Станишев откри възстановения храм "Свети Константин и Елена" в Одрин    
По светаНад половин милион евро, отпуснати от българската държава, струва възстановяването на православния храм „Свети Константин и Елена” в Одрин. За откриването му днес в турския град пристигнаха близо 4000 българи. Премиерът Сергей Станишев откри официално възстановения храм и декларира, че държавната политика за възстановяване и опазване на българските храмове зад граница ще продължи.

„Свети Константин и Елена” е втората възстановена българска църква в Одрин. Работи се и за възстановяване на българските гробища в града. Това е част от новите толерантни отношения между България и Турция”, коментира премиерът.

По повод визовите отношения между двете съседни страни, които турската страна традиционно поставя на срещи с българските власти Сергей Станишев заяви, че през последните години България е направила много за облекчаване на преминаване на турски граждани през нашата страна. България обаче е член на ЕС и трябва да спазва европейските директиви. Един от важните елементи е подписване на споразумение за реамнистия, което би облекчило решаването на проблема.

Сергей Станишев посети и джамията Султан Селим.  dariknews.bg

 


Сходни връзки

Станишев откри възстановения храм "Свети Константин и Елена" в Одрин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди