изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:25 EEST
Ким Чер Ир опериран от китайски лекари    
КитайСевернокорейският лидер Ким Чен Ир е бил опериран след мозъчен удар в средата на август с помощта на екип от китайски военни лекари, съобщава днес японският печат. В мозъчната операция, извършена на 66-годишния Ким, са участвали петима китайски хирурзи, уточнява агенция Киодо Нюз, като цитира неназовани китайски източници.

Здравословното състояние на Ким Чер Ир, който получи удар на 14 август, е тема на оживени спекулации, тъй като официално той не е определил наследника си сред тримата си синове. Това поражда силни опасения за политическата стабилност на Северна Корея - страна, която притежава ядрено оръжие и сега води трудни преговори за разоръжаване със съседите си и със САЩ.

Според японския всекидневник "Майничи", който се позовава на китайски представител, още преди удара Ким няколко пъти губел съзнание през април и не винаги бил в състояние да взема важни решения. Миналата година той имаше проблеми със сърцето и черния дроб и ограничи работата си, за да се лекува.

Миналия четвъртък южнокорейските власти съобщиха, че Ким, който застана начело на комунистическия режим в Пхенян след смъртта на баща си Ким Ир Сен през 1994 г., е бил опериран след мозъчен удар и че се възстановява. Според високопоставен южнокорейски представител той вече можел сам да си мие зъбите. Но според печата в Сеул, който твърди, че цитира сведения от китайските тайни служби, Ким имал конвулсии, които можели да му попречат да управлява.

Дипломатически източник в Пекин, цитиран от в. "Чосун Илбо", посочил, че именно тези конвулсии попречили на Ким да присъства във вторник на големия военен парад в Пхенян по случай 60-годишнината на комунистическия режим. actualno.com

 


Сходни връзки

Ким Чер Ир опериран от китайски лекари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди