изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:10 EEST
Сесилия Саркози живее с третия си съпруг в Дубай    
По света

След девет месеца мълчание бившата френска първа дама Сесилия Саркози и настояща госпожа Ришар Атиа даде първото си интервю. Преди година Сесилия обещала на швейцарския всекидневник "Трибюн дьо Жьонев", че ще разкаже какъв е бил животът й на съпруга на политик и сега решила да изпълни обещанието си.



Интервюто Сесилия дава в Дубай, където се е устроила да живее с третия си съпруг. Бившата първа дама признава, че Дубай не е вид изгнаничество за нея.

Дубайското правителство предложило на Ришар да работи там. Правителството създало с указ държавна фирма, натоварена с организирането на събития, популяризиращи правителствената политика в областта на спорта и културата, както и с организирането на международни конференции и шоу прояви.

Атиа бил поканен да работи за тази фирма, защото вече си бил създал много връзки в областта на организирането на международни прояви, разказва Сесилия пред швейцарското издание.

Самата госпожа Атиа се преместила в Дубай на 17 август и записала сина си от брака си със Саркози - Луи, във френския лицей там. После в Дубай дошла и дъщеря й от първия й брак - Жан-Мари, и нейният зет, който получил работа там.

Самата Сесилия признава, че все още има проблеми, когато шофира с колата си из Дубай, защото задръстванията в града й напомняли тези в Париж, а когато човек обърка пътя, се озовавал директно в пустинята.

Бившата френска първа дама разказва, че в началото трудно е свиквала с тежкия и влажен климат на Дубай и се е чувствала изтощена, но после останала поразена от динамизма на града, който се е превърнал в отличителен знак за най-доброто - най-добрите архитекти, декоратори, лекари.

Сесилия съобщава, че на 21 и 22 октомври ще участва в Лос Анджелис в конференция, посветена по въпросите на жените и организирана от съпругата на калифорнийския губернатор Арнолд Шварценегер - Мария Шрайвър.

По този повод тя ще участва в дебат с бившата британска премиерша Чери Блеър по темата "Как гласът на жените може да промени света". Бившата първата дама признава, че е притеснена от изгледа да говори по този повод пред аудитория от 15 000 души.

Сесилия разказва, че създала в САЩ и своя фондация, която ще защитава правата на жените.

След освобождаването на българските медицински сестри бившата половинка на Никола Саркози била много търсена, за да участва в най-различни хуманитарни каузи и да набира средства за тях.

Сесилия не крие и огорчението си от отрицателните последици за кариерата на третия й съпруг, които е имал бракът й с него. Ришар Атиа от 13 години организирал Световния икономически форум в Давос по настояване на създателя на форума Клаус Шваб.

В деня на сватбата на Атиа с бившата първа дама, Шваб направил оригинален сватбен подарък, като казал на Атиа, че вече няма нужда от организационния му талант, за да не си развали отношенията с френското правителство.

Това развитие на нещата много разочаровало и огорчило самия Атиа, разказва Сесилия Саркози. Тя допълва, че след "уволнението" на третия й съпруг от организацията на форума в Давос, тя разбрала, че Никола Саркози щял да участва в следващото му издание.

По повод предишния си живот на съпруга на политик, Сесилия споделя, че не съжалява за него. След развода си с президента тя е загубила някои от приятелите си, които били до нея, само заради статута й на първа дама, но пък открила други, които се оказали верни другари.

Бившата половинка на Саркози е уверена, че когато човек е женен за политическа личност, то той трябва да свикне да бъде представян първо като седмото чудо на света от медиите, а после да бъде стъпкан от тях в калта.

Сесилия обаче отрича някога да е управлявала прекомерния медиен интерес към нея и нейното семейство. Бившата първа дама признава, че е станала обект на този медиен интерес, когато се е оставила да бъде убедена от втория си съпруг да общува повече с журналистите, по времето, когато Саркози беше министър на вътрешните работи на Франция.

Така Сесилия била въвлечена в медийния водовъртеж и се стигнало до биографичната книга за нея на журналистката от френския "Либерасион" Анна Битон.

В книгата, за чието написване самата Сесилия дала съгласието си, журналистката си позволила обаче да публикува бележки, които взимала тайно по време на разговорите си с бившата първа дама.

Сесилия признава, че когато се развела с Никола Саркози нещата с медиите наистина се влошили и журналистите се вкопчили в нея сякаш е плячка. Бившата първа дама споделя, че 80 процента от информациите, появили се за нея в пресата, са били неверни. Тя допълва, че неверни неща се пишат и за Никола Саркози.

Сесилия заключава интервюто си за швейцарското издание с оценка на журналистическата професия като цяло. Тя признава, че това е една от най-хубавите професии на света, но ако се спазват етичните принципи, уважението на личността и толерантността.

Бившата първа дама сочи като пример за френски издания, спазващи тези принципи, сп. "Нувел обсерватор", чийто статии проникват до дъното на нещата, и сатиричния в. "Канар аншене", който никога не нарушавал личното пространство на хората, за които се пишело в него. БТА

 


Сходни връзки

Сесилия Саркози живее с третия си съпруг в Дубай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди