изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:01 EEST
ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ПРИВИКВАТ ПОКОЙНИК ОТ 22 ГОДИНИ    
НовиниЧудомир Марков от каварненското село Хаджи Димитър получи писмо от областната служба по геодезия, картография и кадастър да се яви при тях.

Той обаче е мъртъв от 22 години, съобщи кметският наместник на селото Йовчо Бончев. Той недоумява, как покойник от повече от две десетилетия може да бъде привикван от държавните чиновници, които в 21 век разполагат с модерна техника. Писмото, което е с изходящ номер 10-08-1250/27.08.08, освен че е адресирано до мъртвец, е и със сбъркани дати. Защото, според държавните чиновници, село Хаджи Димитър е в община Шабла. А то е в Каварна. На всичко отгоре била сбъркана и улицата. За капак номер на адреса липсва, защото след знака № следвала запетая, обяснява изуменият кметски наместник.  И допълва, че разгневен се обадил в службата, за да настоява за отстраняване на грешките, но се натъкнал на нелюбезна служителка.
НДТ потърси за коментар директора на областната служба  по геодезия, картография и кадастър Костадин Великов. Той бе извън града и не бе запознат с казуса, но обясниш, че най-вероятно не става въпрос за недоглеждане от тяхна страна, а по-скоро за проблем в новата компютърна система, с която работят. Досегашният програмен продукт, който се прилагал, отчитал кога определено лице е починало. Новата програма , която била въведена експериментално, не отчитала това. К. Великов каза, че предстои преди окончателното въвеждане на програмния продукт, да бъдат обобщени постъпилите сигнали. Случаят с Чудомир Марков също ще бъде взет предвид. Що се отнася до грешката с некоректно подадените данни за общината, улицата и номера, той предполага, че тя е от изпълнителя на възлаганите от тях дейности - общинска фирма. К. Великов лично се ангажира и да провери за поведението на своята служителка. 
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ПРИВИКВАТ ПОКОЙНИК ОТ 22 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди