изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:39 EEST
“УНИВЕРСИТЕТ” (БЕЛГОРОД) СПЕЧЕЛИ КУПАТА НА ОБЩИНАТА    
Спорт

Трети международен турнир по волейбол за жени “Каварна 2008”

 

Университет (Белгород) спечели третият международен турнир по волейбол за жени за Купата на община Каварна. Студентският тим победи в последната среща на турнира Стинол (Липецк) с 3:1 гейма и заслужи кристалната купа.



     На второ място е Спартак (Омск), на трето - Стинол.

      В турнира, който се проведе от 7 до 11 септември, участваха пет руски отбора и българският Левски Сикноко, който е пети с една победа над Заречие (Одинцово).

     За най-добра нападателка на турнира  треньорите определиха Наталия Рогачова (Университет), за най-добра разпределителка – Мария Жадан (Университет), най-добро либеро – Оксана Кудрявцева (Стинол), най-полезна състезателка – Наталия Чумакова  (Динамо -Краснодар). Чрез анкета за “Мис Турнир” бе посочена Таня Събкова (Левски Сиконко).   

    В турнира през тази година участваха много силни отбори, които повдигнаха нивото на турнира, каза след финалния двубой Петър Цанев, президент на Спортно-туристическа агенция “Олвекс интернешънъл”, която организира състезанието. Според него Левски Сиконко е бил напълно равностоен на руските отбори, макар да има разлика в класите. От руските отбори най-добре са се  представили Университет и Стинол, след тях може да се нареди Спартак (Омск). Най-зле от гостите е играл вторият отбор на Заречие (Одинцово), тъй като титулярните му състезателки са били ангажирани в националния отбор на Русия, който на 16 септември ще играе за Купата Гранд при в гр. Омск.

   В Каварна не беше и треньорът на Заречие Вадим Панков, който през тази година стана шампион на страната, а сега води и националния тим на Русия.

    За оспорвания характер на турнира говорят и резултатите  – 3:2, 3:1, в някои случаи имаше и обрати от 0:2 до 3:2 гейма. Струва ми се, че волейбол на такова ниво у нас не сме гледали, а в интерес на истината Каварна за трета поредна година организира най-силния волейболен турнир за жени в България.

Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

“УНИВЕРСИТЕТ” (БЕЛГОРОД) СПЕЧЕЛИ КУПАТА НА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди