изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:20 EEST
ПЪРВОЛАЦИ ОТ ДОМ "ДЪГА" - БЕЗ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАРАДИ ЕПИДЕМИЯ ОТ ХЕПАТИТ    
ОбразованиеКарантина заради епидемичен взрив от вирусен хепатит А ще попречи на първолаците от дом "Добруджанче" в с. Овчарово да имат своя първи учебен ден. Шест от децата от социалното заведение, които от тази учебна година тръгват на училище, трябваше да бъдат преместени в дом "Дъга" в Добрич.

Там продължава отглеждането на децата на възраст от 7 до 18 години. Шестте деца от дома в Овчарово обаче ще бъдат преместени в "Дъга" едва през октомври. Тогава трябва да изтече карантинният период във връзка с регистрирания епидемичен взрив от хепатит А. На 28 август в "Добруджанче" заболя дете на 6 години. След преглед и консултация с инфекционист то бе хоспитализирано в Инфекциозно отделение на болницата в Добрич. По препоръка на РИОКОЗ от 2 до 4 септември бяха проведени параклинични изследвания на всички 44 контактни деца. При 6 от тях бяха отчетени завишени стойности на серумни трансаминази и те също бяха приети за лечение в Инфекциозно отделение. Наложената 45-дневна карантина на дом "Добруджанче" заради епидемията е попречила децата да бъдат премесени в дом "Дъга" и да тръгнат на училище, обясни директорът на дома в Добрич Николай Раданов. Той добави, че други пет деца на 7 години, които постъпват в дома от други места, ще бъдат днес на училище.
В дом "Добруджанче" се отглеждат 45 деца на възраст от 3 до 7 години, разделени в две групи. В дом "Дъга" са настанени 50 деца на възраст от 7 до 18 години. Първокласниците там тази година ще са общо 11, а абитуриентите - пет. Няма нито едно дете от дома, което ще повтаря клас, каза Н. Раданов. Той увери, че за първия учебен ден всички ученици са снабдени с тетрадки, бележници, моливи, несесери и всичко необходимо. Очакват и дарение от сакове за всички деца.
 


Сходни връзки

ПЪРВОЛАЦИ ОТ ДОМ "ДЪГА" - БЕЗ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАРАДИ ЕПИДЕМИЯ ОТ ХЕПАТИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди