изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:30 EEST
Пътнически ферибот потъна край Турция    
По света
Пътнически ферибот, превозващ около 150 души и 75 автомобила, е потънал тази нощ, скоро след отплаването си от турския град Бандърма за Истанбул, предаде “Фокус”, позовавайки се на АФП.


Властите съобщиха, че 34 от пътниците все още не са открити от спасителните екипи.
Засега е потвърдено, че един 41-годишен пътник се е удавил и 28 са настанени в болница. Целият екипаж от 28 души се е спасил. Граничната охрана и рибари са извадили от водата общо 70 души. Екипи от водолази и хеликоптери, снабдени с техника за нощно виждане, помагат в издирването на изчезналите пътници, съобщава БТА. Най-малко 25 са приети в болница в Бандърма с различни наранявания.
Фериботът "Хаят Ен", натоварен със 73 камиона и две леки коли, потънал малко след като потеглил от северозападното турско пристанище Бандирма за Истанбул. Повечето от пътниците скочили в морето, но властите се опасяват, че някои може да са били вътре в превозните средства.
Фериботът се наклонил на една страна 15 минути след като се отдалечил от пристанището, най-вероятно поради неправилно разпределение на товара, съобщават местни медии.  dir.bg
 


Сходни връзки

Пътнически ферибот потъна край Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди