изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:20 EEST
Споразумението на ЕС за изтегляне на руските части от Грузия е неприемливо    
По света

Постигнатото с посредничество на ЕС споразумение за изтегляне на руските части от Грузия е неприемливо и "трудно за преглъщане", защото отстъпва твърде много позиции на Москва, заяви генералният секретар на НАТО, цитиран от Ройтерс.  Яп де Хоп Схефер даде интервю за в. "Файненшъл таймс" часове преди да замине за Грузия начело на мисия на НАТО, която ще изрази подкрепа за Тбилиси след поражението във войната с Русия.



Схефер заяви, че допускането на военно присъствие на Русия в грузинските сепаратистки републики Южна Осетия и Абхазия противоречи на предишния план, постигнат от Франция, който предвижваше връщане към статуквото от началото на войната.

Миналата седмица руският външен министър Сергей Лавров заяви, че след споразумението с ЕС Москва ще разположи около 7600 войници в Южна Осетия и Абхазия - близо два пъти повече отколкото имаше преди войната, припомня Ройтерс.

В интервюто си Схефер обяви съобщението на Лавров за нещо, което много трудно може да бъде преглътнато, а поддържането на руски части в двете републики окачестви като неприемливо.

Алиансът ще отстоява позицията си да замрази редовните срещи с Москва в рамките на съвета НАТО-Русия, докато руски части продължават да се намират в двете републики, заяви генералният секретар.

Схефер отбеляза, че според доклад на Бюрото за демократични институции и човешки права на ОССЕ на последните избори в Грузия е имало значителни недостатъци.

actualno.com

 


Сходни връзки

Споразумението на ЕС за изтегляне на руските части от Грузия е неприемливо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди