изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:36 EEST
Софийският боклук си има нов дом - Силистра    
Екология Утре ще бъде подписано споразумението за депониране на столичните отпадъци в депото за отпадъци на град Силистра. Това каза кметът на град Силистра Иво Андонов. Той уточни, че споразумението предвижда извозването на 180 000 тона балиран отпадък, предаде агенция Фокус. "В клаузите е записано още, че депото в Силистра може да приема до 1000 тона на денонощие. То има капацитет от 1,200 млн. тона боклук, така че можем да приемем спокойно това количество", заяви Андонов.


По думите му, ако Столична община успее да организира извозването на боклука по 1000 тона на ден, което представлява 40 камиона, всеки от който с вместимост 25 тона товар, извозването на балите с боклук може да стане в рамките на шест месеца.

"Ние имаме готовност веднага да започнем изпълнението на подписаното споразумение", каза още Андонов. Той допълни, че в калкулираната такса е включена стойността на реално извършваната услуга.

По-рано днес се разбра, че боклукът няма да поеме обявената преди дни дестинация - Севлиево.

Няма промяна в позицията на Севлиево относно приемането на софийския боклук, потвърди кметът на общината Йордан Стойков. Той бе потърсен за коментар, след като в петък бе съобщено, че Севлиево е една от двете общини, готови да приемат част от балите.

Лично министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров заяви, че отпадъците могат да се депонират в регионалното депо в Севлиево, "откъдето вече има съгласие".

Подобно бе и изказването на столичният кмет Бойко Борисов, който определи шансовете Севлиево да приеме част от софийските бали боклук като големи.

Йордан Стойков коментира, че не носи отговорност за думите на министър Чакъров и колегата си Борисов.

"Не съм говорил с тях. С министър Джевдет Чакъров съм се срещал само един път - на първата копка на пречиствателната станция, а с Бойко Борисов не съм говорил изобщо", категорично заяви севлиевският управник.

Междувременно националистическите партии, афектирани от неочаквания обрат на събитията, ще организират днес втория си мирен протест пред сградата на кметската администрация.

 


Сходни връзки

Софийският боклук си има нов дом - Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди