изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:58 EET
Напуснала eBay е най-добре платената в САЩ    
По света Бившата шефка на еBay е най-добре платената жена в САЩ за 2007 г. Президентът и главен изпълнителен директор на eBay Маргарет "Мег" Уитмън (на снимката) оглави класацията на 100-те най-добре платени бизнес дами в САЩ, изготвена от престижното издание Forbes.


Бизнес дамата, която през март тази година е напуснала поста си, е получила за 2007 г. над 120 млн. долара. На второ място в листата се нареди шефката на компанията за иновативни технологии Autodesk Керъл Барц с общо възнаграждение за 2007 г. в размер от 46 млн. долара. Трета в класацията остана вицепредседателят на компанията за инвестиционен мениджмънт BlackRock Барбара Новик, която е получила близо 30 млн. долара за труда си миналата година.

В топ пет влизат още изпълнителният вицепрезидент на HP Technology Solutions Group - Ан Ливърмор, която се е радвала на 24 млн. долара, и изпълнителният директор на козметичната верига Bare Escentuals Лесли Блоджет с възнаграждение от 21 млн. долара за 2007 г.

Като цяло в класацията на 100-те най-добре платени бизнес дами в САЩ възнаграждението варира между 120,4 млн. долара до 3 млн. долара. Все още обаче разликата в заплащането на мъжете и жените на ръководни постове е повече от сериозна. Доказателство за това е фактът, че 100 от най-добре платените мъже в Америка - всичките изпълнителни директори, са получили поне по 18 млн. долара всеки.

Средната заплата на представителите на силния пол е около два пъти по-висока в сравнение с тази на нежните им конкурентки, а средната премия - почти три пъти по-голяма.  hicomm.bg
 


Сходни връзки

Напуснала eBay е най-добре платената в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди