изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:14 EET
Хора с редки заболявания протестираха с балони срещу липсата на средства за лекарства    
ЗдравеСофия. Около двайсетина души с редки заболявания се събраха в градинката между Народното събрание и храм-паметника „Александър Невски”, за да изразят недоволството си срещу липсата на достатъчно средства за осигуряване на лекарствата им, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Пред протестиращите имаше и възрастни, и млади хора, и майки с деца.
Своя протест срещу липсата на пари, хората изразиха като гръмнаха във въздуха 12 огромни балона с цветовете на знамето на България. От балоните се разпръснаха множество малки, разноцветни балончета. Пред журналисти председателят на Националния алианс на хората с редки болести Владимир Томов каза, че дори и да се отпуснат пари от бюджетния излишък или бюджет 2009 заради тромавите процедури много от хората с редки болести все пак ще останат без лекарства. Като причина за това Томов изтъкна дългия период на регистрация на лекарствата у нас, както и дългия период на включване в Наредба 34. „Ние сме принудени да изучаваме закони, да се сблъскваме с администрацията и да ставаме експерти”, заяви Томов и добави, че след проведения днес протест, той самият не знае какво друго биха могли да направят хората с редки болести. Тяхното желание е единствено в България да бъдат осигурени онези лекарства за лечение на редки заболявания, които са утвърдени в страните от ЕС.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Хора с редки заболявания протестираха с балони срещу липсата на средства за лекарства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди