изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:02 EEST
БСП и ВМРО в Пловдив искат смяна на председателя на местния парламент    
Политика Официално искане на предсрочно прекратяване правомощията на председателя на общинския съвет от ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев бе внесено в деловодството на местния парламент. То е подписано от деветима съветници на ВМРО, шестима от левицата и двамата представители на ЗНС "Александър Стамболийски", които са свързани с бившата администрация от миналия мандат.

Мотивите са свързани със стила на ръководене на местния парламент. Според вносителите Кюмюрджиев пречи на работата на общинския съвет, което е срещу интересите на пловдивчани, прилага тоталитарен подход и „манипулира работата в комисиите и тенденциозно и в ущърб на общината не защинава интересите на местното самоуправление, поставяйки го в зависимост от гравитиращи около него икономически интереси”.

„Искането за оставката ми е провокирано от предложението за отнемане правомощията на заместник-кмета Петко Атанасов (ВМРО) да се разпорежда с общинската собственост и прехвърлянето им на районните кметове”, коментира Кюмюрджиев.

Искането за смяната му трябва да бъде гласувано по закон още на сесията на общинския съвет в сряда, която е първата след разпада на досегашната управляваща коалиция ГЕРБ – ВМРО и след формирането на ново мнозинство около ГЕРБ, без участието на кметската партия ВМРО.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

БСП и ВМРО в Пловдив искат смяна на председателя на местния парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди