изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:48 EEST
МЛАДЕЖ ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТТА НА МАЙКА СИ ПРИ КАТАСТРОФА    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура и 22-годишния Кадир А. Кадиров - за прекратяване на наказателното производство срещу него.

По силата на споразумението, на младежа е наложено условно наказание от 9 месеца „лишаване от свобода” при 3 години изпитателен срок. Съдът отне правото на Кадиров да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година.

От пресцентъра на съда съобщиха, че Кадиров се признава за виновен, че на 16 декември 2007 г. по пътя Карапелит - Добрич, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, нарушавайки Закона за движение по пътищата, по непредпазливост е причинил смъртта на 43-годишна жена. Във фаталния ден той пътувал с родителите си от силистренското село Средище към Добрич. Пътят бил заледен и покрит със сняг от непрекъснат снеговалеж. След излизане от с. Карапелит той предприел маневра за изпреварване на движещ се пред него автомобил. Кадиров навлязъл в насрещната лента и в момента, когато се изравнил с изпреварвания автомобил, от завоя пред него излязъл автомобил марка „Ауди”. Той изгубил управлението на собствената си кола и последвал сблъсък с насрещно движещата се, след който двете превозни средства изхвръкнали в страни от пътя. В резултат на катастрофата е починала майката на Кадиров. В хода на делото е установено, че младежът не е употребил алкохол преди инцидента. Той има чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Кадиров е с основно образование и работи като строител.  

Добричкият окръжен съд установи, че сключеното с прокуратурата споразумение за решаване на досъдебното производство срещу Кадиров не противоречи на закона и морала. Определението, с което съдебният състав го одобрява,  е окончателно и има сила на влязла в сила присъда. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТТА НА МАЙКА СИ ПРИ КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди