изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:20 EEST
ЗА 35-И ПЪТ УДАРИ ЗВЪНЕЦЪТ ВЪВ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеТържествено бе открита вчера новата учебна година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич.

Празникът за ученици, преподаватели и гости бе двоен, тъй като тази година гимназията навършва 35 години от създаването си. На тържеството присъстваха народният представител Сияна Фудулова, началникът на отдел "Образование и култура" в община Добрич Нейчо Нейчев, старши експертът в Регионалния инспекторат по образованието Калоян Койчев. Празникът започна с изпълнения на Духовия оркестър с диригент Стоян Монов. В 9 часа бе внесено знамето на ветеринарната гимназия и на фона на химна на Република България бе издигнат националният трибагреник. Водосвет отслужи отец Дочев. Поздрав към присъстващите отправиха Сияна Фудулова и Нейчо Нейчев, които пожелаха "На добър час" на учениците и учителите. Прочетени бяха поздравителни адреси от министър-председателя Сергей Станишев, от Министерството на земеделието и храните, кмета на Добрич Детелина Николова и от ръководството на Добруджанския технологичен колеж. Музикален поздрав отправи ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.
Над 3 000 ветеринарни техници и лаборанти са обучени през годините във ветеринарната гимназия, съобщи директорът й д-р Светла Тодорова. Тази година учениците са 250, за първи път училищния праг прекрачиха 28 деветокласници в специалност "Ветеринарен техник". Над 60 възпитаници на гимназията са участвали до сега в реализацията на проекти, посочи д-р Тодорова. В момента в учебното заведение са работи по проект "Европа - различни, но заедно". По него ученици от гимназията са посетили Франция и Швейцария, предстои визитата да бъде върната. ПГВМ "Проф. д-р Г. Павлов" има покана от френското посолство да участва заедно с още пет учебни заведения в Европейска среща на земеделските училища. Тя ще се проведе в Париж в началото на октомври. Участниците във форума ще имат възможността да разговарят с министър-председателя и министъра на земеделието на Франция.
След официалното откриване на учебната година се проведе първи час на класа с участието на настоящи и бивши педагози на гимназията. От 11 часа се състоя Педагогически съвет, а час по-късно бе даден коктейл. "35 години ветеринарна гимназия" е името на изложбата, която бе открита в общински младежки център "Захари Стоянов". На сцената на центъра вечерта се състоя концерт, посветен на годишнината от създаването на учебното заведение. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА 35-И ПЪТ УДАРИ ЗВЪНЕЦЪТ ВЪВ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди