изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:02 EEST
ТЕРВЕЛ ПОДГОТВЯ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ    
ОбществоПървият си проект по Програмата за развитие на селските райони подготвя община Тервел, съобщиха от пресслужбата на общината.

Той предвижда създаването на местна инициативна група /МИГ/, която ще представлява сдружение с нестопанска цел, натоварено с мисията да допринесе за оживяване на територията на селските райони, обясни зам.-кметът Дияна Илиева. В случая територията на бъдещата МИГ ще обхваща всички населени места в общините Тервел и Крушари. Процесът по създаването на групата започна преди около година, вече са проведени няколко информационни срещи.
Партньори за подаване на заявлението на проекта за създаване на МИГ са община Тервел, сдружение с нестопанска цел "Бъдещето е в нас"-Тервел, и ЕТ "Ренесанс-КПДТ-Кирил Жендов" в с. Крушари. Кандидатстването е подкрепено от ОбС на двете общини, крайният срок е 18 септември т.г.
Следващият проект, който община Тервел подготвя за внасяне по Програмата за развитие на селските райони, е за ремонт на общинския път Тервел-Безмер-Гуслар-граница със силистренска област. НДТ

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ПОДГОТВЯ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди