изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:06 EET
Блокира лифт с премиера на него (ОБЗОР)    
НовиниБлагоевград. По време на обиколката на премиера Сергей Станишев в новоизградения ски курорт „Бодрост – Картала” блокира кабинковият лифт. По първоначална информация причината бе спиране на тока. Журналистите, които придружаваха премиера, също заседнаха в кабинките.


До отстраняването на аварията отдолу бяха забранени снимките както с фотоапарати, така и с камери. Около 40 минути бяха необходими, за да бъде свалена кабинката с министър-председателя. В кабинката са били премиерът Сергей Станишев, Костадин Паскалев, Илия Ризов, който е началник на съоръжението и комисар Николай Николов, началник на Пожарната.
Кабинките в кабинковия лифт на ски – курорта „Бодрост – Картала” са втора употреба – това каза пред репортер на Агенция “Фокус” кметът на Община Благоевград Костадин Паскалев. В момента се извършват 72-часовите проби, необходими преди пускане на съоръжението. Запитан – защо тогава премиерът се качи на лифта, Паскалев отговори „защото е смел и не е заек по душа, за разлика от много други.
В момента кабинките на лифта се движат на аварийна скорост, която е три пъти по-бавна от нормалната. Кметът на общината Костадин Паскалев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов изчакват група журналисти да се върнат от обиколката с лифта над ски-курорта „Бодрост – Картала”. Министър-председателят Сергей Станишев си тръгна от мястото. В района падна гъста мъгла и е много студено. Кабинките не се отопляват.
Според Стефан Аврамов от българска фондация „Биоразнообразие” и Коалиция „За да остане природа в България” – неговата организация е изпратила миналата седмица официално писмо, че обектът е незаконен и по тази причина е било неетично министър-председателят да идва на посещение тук. Обектът бил незаконен, тъй като няма екологична оценка ОВОС за влека, според природозащитниците.
Стана ясно също, че лифтът е работил по време на пожарите в парк "Рила" през предишната седмица.
Официалното откриване на кабинковия лифт в ски курорта "Бодрост - Картала" предстояло следващата седмица. Ски - курортът е бил използван и по социалистическо време, но сега е реновиран.
Мария ФИЛЕВА
 


Сходни връзки

Блокира лифт с премиера на него (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди