изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:53 EET
Само БСП не осъди комунизма    
Парламент
Народното събрание прие проекторешението за подкрепа на идеите и принципите, залегнали в Пражката декларация за "Европейската съвест и комунизма" от 3 юни 2008 г.


Декларацията, внесена от Георги Пинчев (ОДС), беше подкрепена от 106 депутати, 60 бяха против, а 5 се въздържаха, съобщи БТА. 23 август ще бъде обявен за Ден за възпоменание на жертвите на нацистките и комунистическите тоталитарни режими.
Депутатът от Коалиция за България Александър Радославов заяви от парламентарната трибуна, че е гласувал против проекторешението, както от чисто човешки морален план, така и от политическата си позиция. Във Великото Народно събрание достатъчно дълго беше дискутиран този въпрос, беше приет закон, крайно време е тази страница да бъде затворена, посочи Радославов. По думите му, дневният ред на България днес е съвършено друг. Нашата цел е не да се връщаме 20 години назад и на ново да вадим линията комунизъм-антикомунизъм, а да работим заедно за възраждането на страната ни, допълни депутатът от левицата.
Иво Атанасов (КБ) каза, че е гласувал против, защото декларацията осъжда един период, който ще остане в историята ни за 1300 г. назад, като най-спокойният, най-сигурният и най-ситият период. Когато решаваш да осъдиш тъкмо този период, трябва да си доказал, че го заменяш поне с нещо по-достойно и добро, отбеляза той. По думите на Атанасов всеки строй има своите деформации и извращения, а БСП неведнъж е осъждала деформациите на предишния строй. Но кой ги няма - дали сегашният български капитализъм или предишният, попита депутатът.
Надя Антонова (КБ) заяви, че е гласувала против, защото България не иска реваншизъм. Тя посочи, че счита това решение за израз на "тежкия политически контекст на десницата". Тя се обърна към опозицията с думите, че те не са в състояние да формулират проблемите на обществото. Кого се опитвате да заклеймите - онези които имаха идеали и умираха за тях ли, попита Антонова. Според нея няма как те да бъдат уволнени от българската история. По скоро уволнявате себе си, смята депутатът от левицата. Дир.бг

 


Сходни връзки

Само БСП не осъди комунизма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди