изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
РЗС е против засекретяване на документите по проверката на ДАНС срещу Пламен Юруков по техен сигнал    
Парламент София. Председателят на Комисията за борба с корупцията в Народното събрание Бойко Великов е уведомил лидера на РЗС Яне Янев, че проверката на ДАНС във връзка с подадения от Политическия съвет на партия “Ред, законност и справедливост” сигнал срещу председателя на СДС Пламен Юруков за контрабанда, данъчни и митнически измами, е приключила и материалите са на разположение в секретната секция на Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на РЗС.


"Оказва се, че всички материали са класифицирана информация и с гриф “Строго секретно”, което изключва запознаването с тях от страна на онези народни представители, които не разполагат със съответен достъп. Самият факт обаче, че резултатите от проверката са засекретени, потвърждават сериозността на изнесеното от Политическия съвет на РЗС", информират от партията. Оттам уточняват, че до края на деня народният представител Яне Янев, който има достъп до класифицирана информация, ще се запознае с материалите в секретното деловодство на Народното събрание, като утре, 19 септември, около 10:00 часа в Софийския районен съд веднага след приключване на наказателното дело срещу Пламен Юруков за обида и клевета, ще даде брифинг за медиите, за да изрази политическата позиция на РЗС.
"Ние считаме, че данните за извършени престъпления от публични личности следва да са достояние на гражданите, а не да бъдат укривани. Политическият съвет на РЗС остро възразява срещу наложената практика да се засекретяват материалите за извършени престъпления от представителите на политическия елит, вкл. Пламен Юруков, защото това не е нищо друго, освен прословутият “политически чадър”, който пази мафията от възмездието на закона. Изразяваме надежда, че поне тези данни ще бъдат предоставени на прокуратурата, с оглед образуване на наказателно производство", съобщиха от РЗС. Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

РЗС е против засекретяване на документите по проверката на ДАНС срещу Пламен Юруков по техен сигнал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди