изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:36 EEST
ЖИВКО Е БИЛ Е ПРЕБИТ ЗВЕРСКИ, НЕ Е ПОЧИНАЛ НА МЯСТО    
Ред и сигурност

Близките се надяват полицията и съдът да си свършат работата, за да може убиецът да си получи заслуженото наказание

 

В редакцията на НДТ пристигнаха близки на убития на 13 септември в центъра на Добрич 33-годишен таксиметров шофьор Живко Иванов. Сестра му и първата му братовчедка разказаха, че не става въпрос за смърт по непредпазливост след нещастен случай, а за хладнокръвно убийство. Изненадани от това, което се пише в някои вестници, близките тръгват да търсят каква е истината, след което да я разкажат в медиите. Причината е, че те познават Живко като добър човек, за когото никой не може да каже една лоша дума. Никога не би нападнал човек, а когато е имало бой, той разтървавал хората.



 

 

Близките на убития разказаха, че във фаталния 13-и ден на месеца  Живко излязъл вечерта с приятеля си Иван. Отседнали в “Астра”, след което решили за отидат във вариетето в хотел “България”. На жълтите плочи срещнали мъжка компания, която се черпила преди това в бар-вариетето. Заради възникнал бой, в който участвал единият от тях, бабаитите били изгонени от заведението от охраната му.

Подгряти от случилото се минути преди това, те се нахвърлили върху Иван и Живко без да бъдат провокирани. Последният бил зверски пребит. На ръката му дори липсвало парче кожа.

Някои от медиите съобщиха, че 33-годишният мъж паднал, ударил главата си на парапет и починал на място. Причината за смъртта била тежката черепно-мозъчна травма, която получил. Трупът му бил  откаран за аутопсия в "Съдебна медицина" на болницата в Добрич. Близките са категорични, че смъртта не е настъпила моментално, а след брутален побой. Нещо повече - според тях, пострадалият е можел да бъде спасен, но дълго време лежал по лице на земята. Покрай него минавали и познати, но никой не го разпознал, за да му помогне, а мислили, че е пиян човек.

Същия ден, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на "Криминална полиция" при Първо РПУ, убиецът е установен и закопчан. Това е 42-годишният Борис Ж. Борисов, криминално проявен.

Иван не сметнал за необходимо веднага да информира близките на Живко. На сутринта майката на убития се обадила на приятеля му и вместо да научи какво е станало, на нея й било казано да се обади в полицията. По-късно близките дори не били допуснати до моргата да огледат тялото.

Майката на Живко - Гена Иванова поиска връщане на смъртното наказание. Тя сподели пред колеги от радио "Добруджа", че никой от полицията не я е потърсил, за да й съобщи, че синът й е загинал. От сутринта звъняла на GSM-a на сина й, където бил изписан нейният телефонен номер, но никой от полицията не й се обадил, разказа майката. Тя настоява истината за престъплението да бъде разкрита докрай.

НДТ припомня, че Добричкият окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на 42-годишния Борис Борисов от Добрич, срещу когото има обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 33-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Според представителя на Окръжна прокуратура - Добрич, огледът на местопроизшествието, свидетелските показания и извършените изземвания на доказателства аргументирали предположението, че Борисов е автор на деянието, за което е задържан. Предишните му осъждания и предвиденото от Наказателния кодекс наказание от 3 до 12 г. „лишаване от свобода”, ако бъде признат за виновен, навеждали на извода, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Държавният обвинител поиска съдът на наложи на Борисов най-тежката мярка за репресивна принуда - задържане в Следствения арест.

Защитата пледира, че подзащитният му не е действал по хулигански подбуди, а в състояние на силно раздразнение и поиска по-леката мярка за неотклонение - „домашен арест”. Адвокатът твърди, че не става въпрос за тежко умишлено престъпление и посочи, че Борисов е получил рана на веждата, която според близките на Живко, е получена от боя в заведението, в който убиецът преди това е участвал.

Пред магистратите Борисов заяви, че се е „уплашил от потърпевшия, много съжалява за стореното и би искал да се реабилитира пред семейството му”.

От съда заявиха, че има многобройни противоречия в свидетелските показания и необходимост от събиране на нови доказателства. Материалите по случая обаче не дават основание да се приеме, че Борисов е посегнал на пострадалия при неизбежна самоотбрана или в състояние на афект. Съдът отчете, че независимо от настъпилата реабилитация, обвиняемият е осъждан за причиняване на средна телесна повреда, хулиганство и за измама в големи размери при условия на продължавано престъпление. Той има криминални регистрации за съставяне на документ с невярно съдържание, отправяне на заплахи и причиняване на средна телесна повреда.

“Предупредиха ни, че може да ни заплашат, след като вдигнем шум в медиите и тръгнем да търсим възмездие за Живко. Нищо няма да ни спре. Нищо няма да върне нашият роднина, но престъпник като Борис трябва да си получи заслуженото. Надяваме се полицията и съдът да си свършат работата и убиецът да получи най-тежкото наказание” -  заявиха роднините на Живко Иванов. НДТ

 


Сходни връзки

ЖИВКО Е БИЛ Е ПРЕБИТ ЗВЕРСКИ, НЕ Е ПОЧИНАЛ НА МЯСТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди