изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:09 EEST
НАД 3 МИЛИОНА АВТОМОБИЛИ В СТРАНАТА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА    
НовиниКонцентрацията на фини прахови частици във въздуха е над допустимите норми в Добрич.

Това съобщи Валери Станчев - началник отдел в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна, по време на кръгла маса, посветена на Европейската седмица на мобилността.

Събитието бе организирано от Европа Директно към Бизнесцентър – Добрич и Община Добрич.

Темата на кръглата маса бе "Чист въздух за всички! Просто мечта или възможна реалност?". Това е и мотото на започналата във вторник Европейската седмица на мобилността, която се провежда и в Добрич. Кръглата маса бе открита от Правда Димова - ръководител на Бизнесцентър Добрич и Надежда Петкова - заместник кмет на Община Добрич.

Автомобилите в България ще станат над 3 милиона до края на годината, стана известно на кръглата маса. Само за м.г. те са се увеличили с 420 000. В предходните години увеличението е средно с по 200 000 автомобила. Валери Станчев изнесе лекция на тема "Чист въздух за всички". Той съобщи, че концентрацията на фини прахови частици във въздуха в Добрич е в завишено количество. Всички останали показатели обаче са в нормите. Основен източник на замърсяването в нашия град са транспортните средства, допълни Валери Станчев. В град Добрич предстои изграждането на постоянен пункт за извършване мониторинг на вредните емисии. Той е транспорно ориентиран, тъй като ще бъде разположен до Стоматологията, където трафикът е много натоварен. Другият лектор на кръглата маса бе Теодора Петкова - старши експерт "Опазване на околната среда" в Община Добрич. Тя запозна присъстващите с основните замърсители на въздуха и алтернативните форми на транспорт. В Добрич ще бъде изграден постоянен пункт за измерване чистотата на въздуха на кръстовището бул. “Добруджа”- ул “Отец Паисий”, където трафикът е най-натоварен, заяви Теодора Петкова.

След това участниците в кръглата маса изпробваха предимствата на най-разпространената форма на алтернативен транспорт - велосипеда. Вчера всички желаещи добричлии имаха възможност да се възползват от безплатна разходка с колело в градския парк. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 3 МИЛИОНА АВТОМОБИЛИ В СТРАНАТА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди