изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:14 EEST
ШАБЛА ЧАКА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ОТ ВЕРДАЛ ЗА ЗЕЛЕНИЯ ИНФО ЦЕНТЪР    
НовиниПриключи визитата на кмета на община Шабла Красимир Кръстев и общинския съветник Теодора Асенова в Норвегия. Тя бе във връзка с реализация на проекта „Зелен информационен център” по Програмата за сътрудничество и финансовия механизъм на ЕИП.

Работните срещи с норвежките партньори са целели уточняване на параметрите на бъдещото сътрудничество и подготовката за осъществяване на Зеления информационен център. Като община с аналогични на шабленските природни дадености, норвежката страна е предложила община Вердал. Там се реализира подобен проект в голям езерен комплекс, чиято цел е да включи водоема в Рамсарската конвенция за защита на влажните зони /Шабленското и Дуранкулашкото езера са под закрилата на тази конвенция/.

На 24 септември ще заседава местният парламент в община Вердал, за да обсъди в детайли споразумението между двете страни, докладът за което е изготвен от специалисти по екология в съответните областни и общински служби на норвежката община. Ако споразумението бъде одобрено, предстои подписването му, което е логично да стане в община Шабла, на чиято територия ще се изгражда центърът.

Проектът е на стойност около 600 хиляди лева и трябва да бъде реализиран за 24 месеца. За първия етап, който включва техническа помощ, маркетинг и други помощни дейности, са предвидени 25 хиляди евро. Този етап трябва да приключи до края на настоящата година. Кметът Красимир Кръстев съобщи, че е изработен проектът за центъра и остава да бъде процедиран. Освен норвежката страна, партньор на община Шабла е и консултантската фирма ”Дикон груп”, чиято разработка е проектът „Зелен информационен център”. НДТ

 


Сходни връзки

ШАБЛА ЧАКА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ОТ ВЕРДАЛ ЗА ЗЕЛЕНИЯ ИНФО ЦЕНТЪР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШАБЛА ЧАКА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ОТ ВЕРДАЛ ЗА ЗЕЛЕНИЯ ИНФО ЦЕНТЪР
Автор: Anonymous да 2008-09-20 @ 02:27 EEST
ami to shabla si 4aka mnogo zeleni svetlini ama za koga?kade sa horata ot 6abla?kade sa mladejite?sramota ot hubavo grad4e v koeto ni be6e dobre da se priberem 6abla se prevarna v martva kraipatna spirka.koga nai nakraq 6te ima nqkoi da pomisli za grada a ne za sebe si i interesite si.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди