изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:00 EEST
НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: БАЛЧИК СЕ ПРЕВРЪЩА В УИКЕНД-ДЕСТИНАЦИЯ    
НовиниБлизо 1 милион са реализираните нощувки в община Балчик, сподели за НДТ кметът на черноморското кметство Николай Ангелов.

Той е категоричен, че Белият град се утвърждава като уикенд-дестинация, любима не само за много българи, но и за румънци. "Ние няма да закриваме летния сезон. При нас туристите идват целогодишно, защото има какво да видят" - каза Ангелов.     

И тази година най-много гости в общината е имало през август. Пълни хотели обаче имало и в момента.

Вече са започнали резервациите за Нова година, а туристите от северната ни съседка са резервирали места и за Великден на 2009 г.

13% е ръстът на българските туристи през това лято, отбелязват от черноморския град. От там отчитат още, че над 40 хиляди българи са избрали града за лятна ваканция. Броят на хотелите, които работят целогодишно, също се увеличава.

През следващия сезон се предвижда крайморската алея "Дамбата" да бъде довършена. Тя ще свърже Балчик и Албена. Има идеи в този район да се изградят изкуствени плажове, аквапарк и атракционни заведения.

Крупни инвеститори имат намерение да построят още три голф игрища на територията на община Балчик, съобщи голф-кметът на България Николай Ангелов. НДТ

 


Сходни връзки

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: БАЛЧИК СЕ ПРЕВРЪЩА В УИКЕНД-ДЕСТИНАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди