изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:47 EEST
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ШАФХАУЗЕН ПРИСТИГА ЗА ПРАЗНИКА НА ДОБРИЧ    
Здраве По традиция и тази година в навечерието на 25 септември  очакваме скъпи гости от  Швейцария. В понеделник вечерта от града край Рейн пристига делегация в състав  д-р Андре Гредел, почетен гражданин на Добрич и основател на болничното партньорство, проф. Нуот Ганцони, президент на Дружество “Шафхаузен-Добрич” и  Мариан Пем, член на Управителния съвет на дружеството и активен участник в дейността му от началото преди 17 години.

 

 

 Успоредно с участието си в празничната програма както винаги швейцарците ще използват кратката си визита  за срещи и съвместна работа с партньорите  в МБАЛ-Добрич. Работната програма предвижда запознаване с новостите в здравното заведение и използването на последната дарена апаратура и техника за хирургията, ортопедията, урологията, гинекологията. С болничното ръководство,   работната група на дружеството и ръководители на проекти ще бъдат обсъдени насоките  на партньорството през 2009  г.

    През следващата седмица в многопрофилната болница в Добрич се организира поредният курс по програмата на партньорството с рехабилитатори и физиотерапевти под ръководството на Рене и Цвантия ван де Велде, които ще пристигнат специално за целта от Швейцария. Темата на обучението - ”Лимфодренажен масаж”, е изключително актуална и нова за стандартите на българската медицина. Рене ван де Велде е един от най-дейните дългогодишни участници в сътрудничеството и ръководител на проекта за изграждане на рехабилитационния болничен център  - уникален за страната, както и на проектите за рехабилитация  на болни след прекаран инсулт и инфаркт на миокарда.

 

Елена Бъчварова

 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ШАФХАУЗЕН ПРИСТИГА ЗА ПРАЗНИКА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди