изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:30 EET
Какво жилище може да купите с 1 млн. долара по света тази година    
Любопитно

Изминалата седмица беше тежка за Уолстрийт, а цялата изминала година се оказа още по-тежка за пазара на имоти в САЩ. В някои част на света обаче купувачите на луксозни жилища се радват на по-добри времена.



На фона на падащите цени на жилищните имоти в САЩ, които според данните на държавната агенция OFHEO са се понижили с рекордните 4,8% през второто тримесечие на 2008 спрямо година по-рано, тези, които търсят нов дом на цена от порядъка на 1 млн. долара получават много повече за парите си, пише Форбс по повод актуализираната си селекция от жилищни имоти по света, които може да се купят за 1 млн. долара.

Заради задълбочаващата се криза в щати като Калифорния и Флорида много „жилища-мечта“ и инвестиционни имоти излизат на пазара заради просрочени ипотеки. Например в Лос Анджелис жилищата на цена между 4 млн. и 5 млн. долара биха стрували на купувачите си с 1 млн. долара повече миналата година.

Американците, които търсят да купят дом в Европа обаче, нямат този късмет. Спадът на долара означава за тях, че срещу 1 млн. долара могат да получат много по-малко. И докато за щатските купувачи става все по-трудно да намерят подходящ луксозен имот в чужбина заради поевтинелия долар, британците се възползват от слабостта му спрямо паунда и купуват имоти в Америка.

„Британците са сред топ купувачите в Ню Йорк. Тук има какво да се купи, а за тях преходът е естествен, защото и тук се говори на английски“, обяснява Ройс Пинкуотър, старши вицепрезидент на Sotheby's International Realty. Според него възстановяването на долара напоследък в комбинация с нестабилността на жилищния пазар обаче охлаждат ентусиазма на британските купувачи.

Накратко, 1 млн. долара купуват много в Чикаго и Кейп Таун, но не и в Лондон или Сан Франциско, обобщава Форбс.

За изготвянето на списъка са анализирани 5 щатски пазари и 20 пазари от цял свят, като са включени дестинации, където щатските инвеститори имат бизнес, пътуват за отпуск или пък се оттеглят там след пенсия. Във всеки град е избран по един имот за 1 млн. долара, който е емблематичен за пазара.

Ето и част от селекцията, като всички имоти са от реални оферти на пазара в момента:

Ню Йорк, Манхатън
Апартамент в Челси с една спалня и с площ от само 62 кв. м, но пък със страхотна градска гледка и редица удобства.

Сан Франциско
Къща с площ от 580 кв. м с три спални в модерен квартал.

Чикаго
Апартамент в луксозна висока сграда в северната част на града с 2 спални и 2 бани и изглед към езерото.

Лос Анджелис
Къща с три спални в Холивуд Хилс, строена в средата на миналия век.

Лондон
Макар и балонът на имотите на Острова да се пръсна, повечето имоти остават извън достъпа на средностатистическия международен купувач. За 1 млн. долара днес в британската столица може да се купи относително малък, реновиран апартамент с три спални в жилищен блок.

Торонто
Цените в Торонто скоро започнаха да падат под влиянието на останалата част от Северна Америка. За 1 млн. долара обаче може да се сключи добра сделка, като например къща с три спални с френски прозорци и басейн.

Дубай
В някои части на света 1 млн. долара са достатъчно, за да се влезе в луксозния клас, като в апартамент в нов лъскав проект в Дубай с две спални и ползване на басейн, голф игрище и фитнес салон.

Кейп Таун
Къща с пет спални, страхотна гледка и басейн, както и тенис корт, къща към басейна и градина.

Париж
В скъпата френска столица за 1 млн. долара може да се купи малък мезонет с две спални и малка тераса с изглед към улицата.

Сао Паулу
Американците, които се насочват към Бразилия, печелят много от сделка за 1 млн. долара. Като например нова къща с голяма градина, част от комплекс с контролиран достъп. Имотът върви с басейн, пет спални, осем бани, домашно кино и помещения за прислуга. Освен това, се продава напълно обзаведена и оборудвана.

Токио
В един от най-скъпите, гъсто население и вертикални градове срещу 1 млн. долара може да се купи малко площ, като например апартамент 55 кв. м с една спалня в престижен квартал в близост до центъра.

Прага
Мезонет с 4 спални, наблъскани на площ от 52 кв. м в привлекателна тухлена сграда в близост до парк. Сградата има подземен паркинг и тераса на покрива.

Хередиа, Коста Рика
За 1 млн. долара в Коста Рика може да се купи истински палат, като например имение от 460 кв. м, римски колони и водопад

Срещу 1 млн. долара може да купи още редова къща от 50-те години с три спални и градина в Дъблин, мезонет с 4 спални в Буенос Айрес, дървена вила до ски курорт в Швейцарските алпи и други.

Намибия е една от малкото страни в Африка, където цените на имотите стигат до 1 млн. долара. В селекцията на Форбс е попаднало ранчо с четири спални и три бани в Свакопмунд.

investor.bg

 


Сходни връзки

Какво жилище може да купите с 1 млн. долара по света тази година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди