изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:21 EEST
ЕЛКА НЯГОЛОВА ПРЕДСТАВИ ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА СПИСАНИЕ "ЗНАЦИ"    
КултураС представянето на юбилейното издание на списание "Знаци" на "Славянска литературна и артистична академия" в Добрич започнаха тържествата, посветени на 120-годишнината от рождението на Дора Габе.

Проявата се състоя в четвъртък вечерта в огледална зала "Нели Божкова" в Добрич. Юбилейното издание на "Знаци" бе представено от главния му редактор Елка Няголова.
"Щастлива съм за това достойно национално честване на Дора Габе под егидата на министъра на културата проф. Стефан Данаилов... Виждам колко много време, енергия и любов са вложили добруджанци за отбелязване на 120-годишнината от рождението й" - каза тя. И допълни, че специалното издание на "Знаци" е един малък щрих от тържествата, подготвено със съдействието на община Добрич. "Когато замисляхме този брой, идеята бе не просто и не формално да се впишем в годишнината, не просто и не формално да си спомним за Дора Габе, а да я видим нея - голямата, великата, обаятелната..." - каза Елка Няголова. По нейна покана, пред жрицата, както я нарече, едноминутен словесен поклон направиха авторите в списанието - Драгомил Георгиев, д-р Кремена Митева, Драгни Драгнев и др. Елка Няголова даде изключително висока оценка за експозицията на Дора Габе в Дом-паметник "Йордан Йовков" и покани главния уредник д-р Митева да излезе пред всички. Главният редактор на списание "Знаци" посочи, че за този вид работа е необходима много самоотверженост и призова присъстващите да ръкопляскат. Елка Няголова представи рубриките в юбилейния брой на списанието: "Потомците на Дора Габе", "Критическо перо", "Писмата, които вече не пишем" и др.
Списанието "Знаци" съществува от пет години. То излиза четири пъти годишно в 150 страници. НДТ

 


Сходни връзки

ЕЛКА НЯГОЛОВА ПРЕДСТАВИ ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА СПИСАНИЕ "ЗНАЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди