изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:17 EET
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите три почивни и празнични  денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич, са  регистрирани осем  престъпления и произшествия.

 

1. На 21 септември 2008 година, след проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на РУ на МВР – Албена е установен и задържан 52 – годишен мъж с инициали Г.Д. Без постоянен адрес.

Задържаното лице е заподозряно в това, че на 20/21 септември 2008 година, от заведение на територията на КК”Албена” е извършил кражба на аудио уредба. След установяването на лицето, уредбата предмет на престъпното посегателство е открита от полицията, иззета и ще бъде върната на собствениците.

Продължава работата на полицията по изясняването на случая. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа в РУ на МВР – Албена.

Образувано е досъдебно производство.

2. На 22 септември 2008 година в РУ на МВР – гр. Тервел се тъжи жител на с.Орляк, общ. Тервел, за това, че на същата дата, в района на парка на гр. Тервел е бил  нападнат от две лица, които след като му нанасят побой, му отнемат сребърен накит, мобилен телефон и известна парична сума.

В следващите часове, в  резултат на  организираните от служители на РУ на МВР - гр.Тервел, незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, са установени и задържани две лица с инициали  П.П./19г./ от гр.Русе и Д.С./19г./ от гр.Тервел, заподозрени в извършването на горепосочения грабеж. Вещите предмет на престъпното деяние са открити от служителите на полицията, иззети и са върнати на пострадалото лице.

            Обстоятелствата около извършения грабеж продължават да се изясняват. Двамата заподозрени са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР – гр.Тервел.

По случая е образувано  досъдебно производство.

3. На 21 септември 2008 година, в Първо РУ на МВР – гр.Добрич е получено съобщение за това, че неизвестно лице е влязло в апартамент, намиращ се в централната част на гр. Добрич и е извършило кражба на два компютъра, дрехи, алкохол и други вещи, както  и на парична сума във валута и  левове.

 Служители на Първо РУ на МВР – гр.Добрич провеждат активни оперативно – издирвателни мероприятия за установяването и задържането на извършителя на престъпното деяние.

По случая е образувано досъдебно производство. 

 

Тринадесет пътнотранспортни произшествия са регистрирани за изминалите три денонощия  в Добричка област.

 

           На 20 септември 2008 година, около 18.30 часа, в района с. Победа, общ. Добричка, от служители на Второ РУ на МВР – гр.Добрич е установен 23 – годишен водач на лек автомобил от с.Победа, с инициали С.С., управлявал след употреба на алкохол над 1.2 промила.Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.39 промила. Преди установяването на наличието на алкохол, водачът С.С. е допуснал пътно – транспортно произшествие с материални щети /удря паркиран лек автомобил/.

            Лицето е задържано за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР –гр.Добрич, тъй като деянието му е престъпление по чл.343”Б”, ал.1 от НК.

            По надлежния ред на С.С. е взета кръвна проба.

 

            През трите денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР- гр.Добрич са участвали в гасенето на осем пожара, възникнали основно в сухи треви.

 

            На 21 септември 2008 година, около 21.55 часа в РС”ПБС” – гр.Тервел е получен сигнал от с Проф.Златарски, общ.Тервел за възникнал  пожар в сеновал на територията на селото.

            Пожарът е потушен от дежурен екип на РС”ПБС” – гр.Тервел. В резултат на пожара са унищожени около 70 бали със слама и люцерна. Спасени са намиращите се в близост къща и стопански постройки.

            По предварителни данни, пожарът е предизвикан от детска игра с огън.

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

             

             Сектор “Пътна полация – КАТ” при ОД на МВР – Добрич, уведомява гражданите, че на 24 септември 2008 година службата по регистрация на пътно – превозни средства, ще работи до 12.00 часа.

 

 

 

23 септември 2008год                                               ОД на МВР – Добрич  

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди