изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:38 EEST
НЛО НАД КАМЕН БРЯГ    
Новини Неидентифициран летящ обект (НЛО) заснел с цифров фотоапарат над Камен бряг 35-годишен мъж от Асеновград на 8 септември т.г. За необичайното явление разказа пред “Факел” сам  очевидецът Янко Петров, който го наблюдавал заедно със съпругата си – шведката Елин и нейните родители –  биохимици по професия.

   Беше малко след 21 часа, когато съвсем случайно забелязах от терасата на къщата ни ярка оранжева светлина, каквато никога досега не бях виждал. Беше с елипсовидна форма на височина не повече от километър и се движеше от югоизток на североизток. Гледах я към 15 секунди и се сетих, че през деня фотографирах разни насекоми и бях оставил апарата в кухнята. Взех го и започнах да снимам. Всичко продължи минута – минута и половина и успях да направя 7-8 кадъра. После, за сравнение, насочих фотоапарата и снех луната и уличното осветление.

Пътувал съм много по целия свят, наблюдавал съм всякакви летателни апарати, но такова нещо, с такава странна светлина не съм виждал, призна очевидецът. По думите му странни и необясними са няколко неща. На първо място е траекторията на светлината, която е лъкатушеща, по-скоро зиг-загообразна, каквато не е характерна за въздушните кораби. На второ място асеновградчанинът посочва липсата на всякакъв шум, на трето –обектът му на снимане изчезва ненадейно от хоризонта, без да намалява яркостта си. Той не допуска обектът му да се е скрил в облак, защото нощта е била безоблачна и ясна, изключва да е наблюдавал сигнална ракета, нито метеорит, защото светлината няма опашка.  

   Явлението той е заснел с 8-мега пикселова фотокамера “Сони”, от ръка, но с включен стабилизатор на изображението, при 3-кратно оптическо увеличение. Уверява, че снимките му не са обработвани допълнително.

   Не знам какво видях, но това беше нещо много странно, за което нямам обяснение. Не твърдя, че съм снел извънземни, но снимковият материал ми подсказва, че в онази септемврийска нощ действително съм наблюдавал неидентифициран летящ обект, заключи Янко Петров.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

 

 


Сходни връзки

НЛО НАД КАМЕН БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди