изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:01 EEST
8 години черна каса във футбола    
Спорт
В българския футбол имаше черна каса, каза по bTV футболният съдия Димитър Димитров. Той уточни, че тази каса е създадена от зам.-председателя на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков още през 2000 г.


По думите на Димитър Димитров, в "касата" са се внасяли крупни суми, които са се използвали за различни „подаръци” на международните футболни съдии, предаде БГНЕС.
Иван Леков бе задържан вчера от агенти на ДАНС, като прокуратурата най-вероятно ще му повдигне обвинение за "търговия с влияние" (Виж линка).
Междувременно бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано заяви пред Нова телевизия, че познава добре Иван Леков и не вярва той да е виновен в скандала, който разтърси българския футбол.
Лучано намекна, че е твърде възможно да става въпрос за поръчка, предаде БГНЕС.
„Доста странно е защо чак сега се появяват тези записи. Освен това е имало трети човек. Единият снима с камерата, другият дава плика... малко ВВС (скандала с Иван Славков - бел.ред.) история ми се вижда. Ако не е активно мероприятие, никой няма право да го снима без негово съгласие", каза още Лучано.
Според него обаче, трябва да се изчака решението на съда и ако е виновен - да си понесе заслуженото. Не вярвам обаче записът с Леков да издържи в съда, заключи бившият министър. Той призова да се накажат и тези, които дават подкупите.
На свой ред бившият футболен съдия Христо Ристосков заяви по bTV, че е твърде възможно да напусне страната, имайки предвид разразилия се скандал в българския футбол.
В писмо до УЕФА Ристосков обвини шефа на съдийската комисия Борислав Александров в корупция, с което отприщи скандала от последните седмици. Самият Александров вече е разследван.
“Тези дни ще помисля дали ще остана в България. Ще направя равносметка на всичко, което се случи дотук. Силите ми се изчерпват и не знам дали ще издържа психически на всичко това“, коментира Ристосков, цитиран от Дарик.
“Не е нормално да работя на две, три места и да си съсипвам здравето, а други да печелят на наш гръб.
С Борислав Александров се намирам в много лоши отношения. Това е така, защото в последната година не му спестявах истината. Имахме много скандали по телефона“, каза още футболният рефер. dir.bg
 


Сходни връзки

8 години черна каса във футбола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди