изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:36 EEST
ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО РАСТИТЕЛНА ГЕНОМИКА ЗАПОЧВА В АЛБЕНА    
НовиниОт 24 до 27 септември в курорта Албена ще се проведе Седмата Европейска конференция по растителна геномика (Plent - GEM). Тя ще бъде открита от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов, съобщават от пресслужбата на земеделското министерство.

България е първата страна от Централна и Източна Европа, избрана за домакин на този престижен форум, чийто организатор е водещият в областта на растителната геномика в България Агробиоинститут (АБИ).
Провеждането му е от особено значение във връзка с изграждането на Съвместен геномен център - по  инициатива на Селскостопанска академия и Министерство на земеделието и храните, съвместно със Софийския университет "Св. Климент Охридски".
По време на конференцията се очаква да  бъдат обменени нови идеи в областта на ефекта от глобалните климатични промени, нуждата от усъвършенстване на възобновяемите източници на енергия, на високопродуктивни сортове растения и по-безопасни и здравословни храни.
В рамките на Европейската конференция по растителна геномика от 22 до 24 септември 2008 г. ще се проведе и работна среща на COST FA0604 "Triticeae genomics for the advancement of essential European crops (TritiGen)".
На 28 септември - по инициатива на Черноморската асоциация по биотехнологии, ще се състои и  научна конференция на тема: "Биотехнологична конференция: наука и напредък в черноморския регион". Очаква    се на форума да  участват между 300 и 400 учени и експерти от академичните и бизнес среди на повече от 30 страни от Европа и света.
 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО РАСТИТЕЛНА ГЕНОМИКА ЗАПОЧВА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди