изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:29 EEST
Последните минути преди побоя над Огнян Стефанов    
Новини Отмъщение заради разследвания е най-вероятната причина за нападението с чукове, твърдят служители на МВР, разкрива в. "Стандарт". Полицаите са започнали да преглеждат всички публикации на сайта Frognews през последните 6 месеца. Те ще проверят всички "мишени" в публикациите на Стефанов.


Втората версия е връзката със сайта "Опасните новини". Прокурори и полицаи проверяват дали журналистът не е бит, за да запази в тайна кой наистина стои зад електронната страница. Както и дали някой "обиден" от писанията в "Опасните" си е отмъстил.
Полицаите не изключват и възможен личен мотив - Стефанов да е дължал пари на някого. Последната версия обаче е твърде малко вероятна, съпругата му категорично я отрича.
Заради работата си на разследващ журналист Огнян е общувал с различни фигури от подземния свят, бизнесмени и полицаи. Обект на проверки ще са и бизнес отношения главно на съдружника на Стефанов във Frog news Младен Мутафчийски. Вероятно Огнян е работил по някакви следи, предположи пред bTV самият Мутафчийски.
Разследващи издадоха, че нападението поразително прилича на наказателните акции на "бандата с чуковете" от близкото минало.
По време на боя над журналиста леко е пострадал и друг мъж, с който Стефанов минути по-рано вечерял в заведението. Не се потвърждава първоначалната информация, че той е бил в заведението с жена си. Пред "Кипарисите" обаче минал автомобил, който прибрал спътника на Стефанов, твърдят свидетели.
Журналистът и негов приятел имали среща в заведението с разследвания за пране на пари Евелин Банев-Брендо. Скандалният бизнесменът обаче напуснал ресторанта по-рано, а Стефанов и неизвестният му познат се застояли на масата. Журналистът се отправил към паркирания си непосредствено пред заведението джип BMW X5. Веднага след това бил и нападнат от четиримата маскирани мъже. "Вие ли сте Огнян Стефанов?", попитал единият от тях. "Да, аз съм", това били последните думи на съсобственика на Frog news преди да бъде жестоко пребит. Мъжете го налагали толкова силно, че буквално за минути натрошили тялото му на парчета. От ресторанта чули писъци и двама от сервитьорите излезли да видят какво се случва. Биячите обаче веднага ги скастрили, като им казали "Полиция, влизай вътре", пише още "Стандарт".
Подплашеният персонал се прибрал в заведението и започнал да разказва на колегите си как полицаи бият някакъв пияница. Никой не предполагал, че жертвата е Стафанов.
Минута по-късно клиенти на ресторанта чули викове за помощ и веднага се притичали. Намерили журналиста проснат на земята целият в кръв. От персонала занесли покривки, с които да се опитат да спрат кръвта. След 5 минути дошъл управителят на ресторанта Максим Соколов. Той веднага се обадил на съпругата на Стефанов и я повикал. 40 минути по-късно, когато Мария пристигнала, линейката все още я нямало. Наложило се полицаите да превързват краката на журналиста, за да се опитат да спрат жестокия кръвоизлив.
Не се очакват трайни увреждания за здравето на Огнян Стефанов, каза тази сутрин пред bTV началникът на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев. Той уточни, че главният редактор е стабилизиран и днес ще бъде изведен от изкуствената кома. Предстоят му от 3 до 6 месеца възстановителен период. Според Тонев обаче целта на побоя е била журналистът да бъде убит.  Дир.бг

КОМЕНТАРИТГЕ ПО МАТЕРИАЛА В ДИР.БГ

СБЖ: Вандалският акт срещу Огнян Стефанов е един от най-жестоките през последните години

БЪЛГАРИЯ - ДЕМОКРАЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ: Почти убиха от бой ”опасен” главен редактор

Доган бил агент Сергей, Тодор Колев - Петров

 


Сходни връзки

Последните минути преди побоя над Огнян Стефанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди