изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:35 EEST
НОВА ПРИДОБИВКА ЗА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ШАБЛА    
НовиниЗаместник-областният управител на област Добрич Олга Задгорска и кметът на община Шабла Красимир Кръстев прерязаха лентата и откриха новата база на пенсионерския клуб в Шабла, съобщи за НДТ Димитричка Иванова от пресцентъра на кметството в черноморския град.

На тържеството присъстваха още председателят на общинския съвет инж. Здравко Йорданов и заместник-кметът  Мариян  Жечев.

При откриването, по стар български обичай,  кметът Красимир Кръстев плисна менче с вода, пожела здраве на обитателите на новата база и ги призова да не престават да искат от ръководството на общината всичко, от което имат нужда.

Старото помещение, в което бяха настанени 70-те възрасти хора -членове на клуба, беше сглобяема постройка върху частен терен. Собственикът му пожела той да бъде освободен и това наложи екстреното преместване на клуба. Новото помещение е монолитно и по-просторно. Гостите и всички присъстващи на тържеството видяха с каква грижа и усет за домашен уют са подредени всички кътове в клуба - модерен, обзаведен със съвременни мебели, осигурени чрез дарение, битов, с оригинални старинни мебели, постелки и покривки от "сандъка на баба", модерен бар-плот и зала за тихи игри.

Клубът е предпочитано място за хората от третата възраст. По тази причина вчерашното тържество беше предшествано от среща на кмета Красимир Кръстев с областното ръководство на Съюза на пенсионерите - 2004, в лицето на неговия председател Марин Драгнев и заместникът му Стоян Иванов. Пенсионерите от Шабла представляваше Веска Димова - отговорник на клуба.

Целта на срещата накратко обясни Марин Драгнев - община Шабла е единствена в област Добрич, където няма създадена местна структура на пенсионерската организация и поиска съдействие за регистрация на такава. Същото искане постави за пръв път преди месец Веска Димова пред кметовете на населени места. В резултат на това вече 5 села са заявили готовност да стартират процедурата по регистрация на местни клубове, които в последствие ще се обединят в общинска организация.

Марин Драгнев съобщи, че областната организация е регистрирана на 12 април 2006 година - с активното съдействие на заместник-областния управител Олга Задгорска. В кратката си история областната структура е натрупала много добри практики, благодарение на проявеното разбиране от страна на общинските ръководства по места.

Кметът Красимир Кръстев изрази съгласие с всичко казано от госта и посочи, че в бъдеще дейността на клуба на пенсионера ще продължи да се финансира от общинския бюджет. За създаване на добра материална база във всички села на общината ще се търсят средства и от други източници - европейски програми, дарения, частния бизнес.

В края на срещата кметът Красимир Кръстев обеща да откликва, според възможностите, на всички обосновани и навременни искания.

В момента се подготвят документите за регистрация на местните пенсионерски клубове, която ще стане след 1 октомври, беше съобщено още на срещата. НДТ

 


Сходни връзки

НОВА ПРИДОБИВКА ЗА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди