изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:34 EEST
Гръмко убийство в центъра на Москва (ОБЗОР)    
По света Москва. В центъра на Москва вчера вечерта бе убит бившият депутат от Държавната дума на Русия (долната камара на парламента) Руслан Ямадаев. Това бе потвърдено днес от пресслужбата на руското вътрешно министерство. В резултат на стрелбата е бил ранен втори мъж. Руслан Ямадаев е 46-годишен, герой на Русия, бивш депутат от Държавната дума и най-големият брат от влиятелния в Чечня род Ямадаеви.

През 2002-2003 г. година той заемаше поста на ръководител на чеченския регионален изпълнителен комитет на партия “Единна Русия”. По-рано беше заместник на военния комендант на Чечня. Преди това Ямадаев беше сепаратист и носеше звание бригаден генерал на т.нар. република Ичкерия.
Също днес стана известно реакцията на президента на Чечня Рамзан Кадиров, с когото двамата са били в конфликт. Президентът на Чечня Рамзан Кадиров е “изумен и разстроен” във връзка с убийството в Москва Руслан Ямадаев, съобщи говорителят на чеченския президент Лема Гудаев. По думите на Гудаев, “Рамзан Кадиров разбра за случилото се от мен, а аз от Интернет. Кадиров беше изумен и много разстроен от тази новина и каза, че не е очаквал подобно развитие на ситуацията”. Според Гудаев, убийството на Ямадаев цели да бъде дестабилизирана политическата ситуация в Чечня и в Северен Кавказ.
Експерти и наблюдатели посочват няколко версии за причината за убийството на бившия депутат Руслан Ямадаев. На първо място мнозинството от анализаторите си спомнят конфликта между братя Ямадаеви и президента на Чечня Рамзан Кадиров.
Руската преса разглежда няколко варианта за случилото се. Дори този, че братята са били объркани, тъй като са използвали едни и същи автомобили. Версията за съучастие в убийството на чеченските силови служби отива на втори план, тъй като и Руслан, и Сулим Ямадаеви, отдавна са напуснали републиката и не представляват никаква заплаха за местните власти. За възможни версии се посочват конфликт на интереси, а също и отмъщение. Източник на в. “Коммерсант” твърди, че убитият е контролирал в Москва хазартни заведения, бизнес с недвижимост и че става въпрос за поръчково убийство.
По информация на в. “Время новостей”, Руслан Ямадаев е бил убит, след като се е връщал от среща с чиновник от администрацията на Кремъл.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Гръмко убийство в центъра на Москва (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди