изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:56 EEST
Мутафчийски: Румен Петков може да стои зад побоя    
Новини
Бизнесменът Младен Мутафчийски заяви, че един от възможните поръчители на побоя над главния редактор на неговия сайт Frognews Огнян Стефанов, може да е Румен Петков.


Той заяви това в студиото на Нова телевизия тази сутрин, цитиран от Фокус. На въпрос откъде може да е дошло покушението над журналиста Мутафчийски заяви, че гледа хората и институциите, за които той е писал в своите материали. „Той визираше ДАНС, висши отговорни политици и т.н., както и Румен Петков”, допълни още съсобственикът на интернет изданието, в което е съдружник с Огнян Стефанов.
Мутафчийски съобщи, че днес ще бъде на разпит в Столичната дирекция на полицията, за да даде показания във връзка със случилото се. Той обясни, че като хипотеза ще каже, че побоят над Стефанов се дължи на неговата журналистическа дейност и на нищо друго.
"Огнян живееше с работата си, така че трябва да се търсят там мишените срещу него", категоричен беше Мутафчийски.
От Градска прокуратура съобщиха, че вече е сформиран специален екип от служители на МВР, на ДАНС и прокурори, които работят по „сериозни версии“ за побоя.
Междувременно депутатите приеха декларация във връзка с инцидента. "Народното събрание „гневно осъжда както този брутален побой над български журналист, така и всички посегателства върху свободата на свободното слово, независимо от формата им”, е записано в нея. Депутатите заявиха още, че категорично настояват "МВР и ДАНС да предприемат незабавни мерки за максимално бързо разкриване на подбудите и извършителите на побоя и в седемдневен срок да информират Народното събрание за извършените действия”. Те изразиха и пълната си солидарност с журналистическата колегия.
Депутатите обаче отхвърлиха предложението на ДСБ за изслушване на председателя на ДАНС Петко Сертов в парламента, предаде Фокус. Веселин Методиев от ДСБ поиска прегласуване, като се аргументира, че ДАНС привиква журналисти. "Всички знаем, че Огнян Стефанов е привикван от ДАНС", заяви той. И при прегласуването обаче мнозинството народни представители отхвърлиха предложението.
Днес в 10 часа журналистите в сайта Frognews излизат на мълчалив протест пред църкавата "Свети седмочисленици", която се намира точно до МВР. Колегите на Стафанов излязоха също с декларация. "Разследващите органи правят неправдоподобни версии и търсят начин да заблудят общественото мнение, за да бъде снета отговорността на управниците. Нападението е част от показните разстрели, които се случват в страната. очевидно властта не е в състояние да се справи с мафията”, е записано в нея. Посочва се още, че разкритията на Огнян Стефанов са били в основата на детронирането на бившия вътрешен министър Румен Петков. Освен това разследванията извадили на показ нередности в съдебната система и прокуратурата, президента, МИС, ДАНС и други институции.
Огнян Стефанов е адекватен, със стабилизирани жизнени показатели. Заради голямото количество загубена кръв при побоя му все още продължава кръвопреливането, съобщи пред БТА Оля Манева, пресаташе на Военномедицинска академия, където е настанен той. В понеделник ще стане ясно дали ще има нужда от операция на засегнатите ръка и два крака на журналиста. Засега изследванията показват, че няма да се наложи ампутация, уточни Манева. dir.bg
 


Сходни връзки

Мутафчийски: Румен Петков може да стои зад побоя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди