изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:38 EEST
Набедиха Юруков, че излъгал Сметната палата    
Новини
Лидерът на СДС Пламен Юруков е подал декларация "с некоректно поднесени данни" до Сметната палата.


Това е констатирано в доклада на ДАНС до парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщава вестник "Монитор", цитиран от БГНЕС. Вестникът се позовава на отлично осведомени източници от комисията.
Справка в информационните системи установила различни съдружия и прехвърляне на имоти, включително и на съпругата на Юруков - Соня. Справката показала и опосредствена връзка на Юруков с Румен Николов-Пашата. Синият шеф е бил собственик във фирма "Етерна ауто" заедно с Евгени Стамов, който от своя страна е съдружник с Румен Николов в "Куолити Продъктс Дивелопмънт Лимитид".
Юруков не е декларирал участието си във фирмите "Фитгар БГ", "Итком", "Балкам", "Юруков - Пламен Юруков". Чрез "Балкам" лидерът на СДС участва в "Спетема-Кафе" ООД, сочи справка в ДАКСИ. Той е посочил участие само във "Венианина" ЕООД, където е едноличен собственик. В декларацията си Юруков посочва, че има автомобил "Мазерати" на стойност 87 000 лв., както и 7793 лв. в банка.
Според депутати информацията за декларацията с невярно съдържание трябва да се предостави на прокуратурата.
На сайта на Сметната палата декларацията на Юруков не е публикувана, въпреки твърдението на служителката от ведомството, че може да бъде открита там.
През юли в. "Монитор" съобщи, че фирмата на лидера на СДС фигурира в "черен списък" на злоупотребилите по програма САПАРД. Тогава Юруков отхвърли това твърдение и заяви, че че не е взимал нито лев по програмата. Той уточни, че съществува договор на неговата фирма по една от мерките по САПАРД, сключен в края на 2006 г., но по този договор нямало постъпили плащания на средства от ЕС. Юруков каза още, че атаките и спекулациите с неговото име се дължат на консолидацията и възхода на СДС. Самият той призна, че на вътрешнопартийните избори на СДС, които вероятно ще бъдат тази есен, отново ще се кандидатира за председател на партията.
Депутатът Яне Янев, който бе изхвърлен от ПГ на ОДС, също атакува Юруков, като го замеси в митнически далавери на фирмата му с кафе, но и това обвинение не бе потвърдено.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Набедиха Юруков, че излъгал Сметната палата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди