изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:10 EEST
Само 12% от СРС-тата ставали доказателства    
Ред и сигурност
От всичките експлоатирани специални разузнавателни средства (СРС) от тях са направени само 957 веществени доказателствени средства, което всъщност е 12%.


Това заяви пред БНР прокурорът от Върховна касационна прокуратура Трендафил Трайков, цитиран от Фокус. "Въпреки че прокуратурата и следствието са институции и органи, които могат да заявяват използването на (СРС), в нашите сгради няма изградени такива пунктове за контрол", призна висшият магистрат.
На въпрос дали това е недостатък или така е редно, Трайков отговори, че ръководството на прокуратурата е преценило, че това нещо не би следвало да се намира в сградите на съдебната власт.
„Има специални служби и те би следвало да го извършват това”, добави Трайков, но е уточни кои са те. Основната служба за подслушване се намира в МВР, но разрешенията се издават от съда.
Прокурорът допълни, че въпреки липсата на такъв контрол, проверка е констатирала, че чисто административно документацията за използване на СРС прилежно се регистрира в отделните регистри в деловодството на дирекцията в МВР и подчинените й звена.
Неотдавна избухна скандал, след като се разбра, че за две години МВР е изразходвало близо 95 млн. лева за подслушване. От министерството обаче се опрвадаха, че голяма част от тези пари са за техника и заплати на служителите, а не за използване на СРС-та.  dir.bg
 


Сходни връзки

Само 12% от СРС-тата ставали доказателства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди