изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:32 EET
Народното събрание прие декларация във връзка с побоя над журналиста Огнян Стефанов    
ПарламентСофия. Депутатите приеха декларация, изготвена от представители на всички парламентарни групи, във връзка с побоя над главния редактор на „Фрог Нюз” Огнян Стефанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В декларацията нападението над Стефанов е определено като „нагъл акт на насилие и жестокост”.


В декларацията, която се състои от четири точки, е записано, че Народното събрание „гневно осъжда както този брутален побой над български журналист, така и всички посегателства върху свободата на свободното слово, независимо от формата им”. Освен това парламентът „завява политическата си воля чрез властта, дадена му от народа, з твърд отпор на опитите да се разрушават устоите на демокрацията и правовата държава”.
Народното събрание „категорично настоява МВР и ДАНС да предприемат незабавни мерки за максимално бързо разкриване на подбудите и извършителите на побоя и в седемдневен срок да информират Народното събрание за извършените действия”.
Като четвърта точка – парламентът „изразява пълната си солидарност с журналистическата колегия призовава цялата българска журналистика, и всички български граждани заедно, да се противопоставим на опитите да се ограничава с каквито и да било средства свободата на словото в нашата страна”.
Декларацията бе приета почти единодушно. Само един глас бе даден „против”. Заради съмнение за грешка, декларацията бе прегласувана в пленарна зала. При второто гласуване тя бе приета с пълно единодушие.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Народното събрание прие декларация във връзка с побоя над журналиста Огнян Стефанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди