изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:06 EET
Казахстан анулира споразумения в икономическата област с Грузия    
По светаКазахстан анулира икономическите си споразумения с Грузия, съобщи днес ръководител на държавно предприятие в държавата от Централна Азия. Според експерти тази мярка е взета под натиска на Русия, която е съюзник на Казахстан, предаде Франс прес.



Компанията "Казмунайгаз" прекрати проект за строеж на рафинерия в грузинския пристанищен град Батуми, а нейния филиал "Казтрансгаз" анулира операция по закупуването на доставчика на грузински газ "Тбилгаз", съобщи представителят, пожелал анонимност. Той заяви, че прекратяването на проекта за строеж на рафинерия, е било мотивирано от "икономически съображения".

"Капацитетът на рафинерията "Ромпетрол" (румънска петролна компания, закупена от "Казмунайгаз") е достатъчен за нас. Решението няма никаква връзка с политиката", увери той. Проектът беше оценен на около 5 милиарда долара (3,4 милиарда евро).

Пак по икономически причини Казахстан се отказва от закупуването на "Тбилгаз", което беше договорено през 2006 г., каза още казахстанският представител.

Експерти коментират, че анулирането на двете сделки би могло да се обясни с оказан от Москва натиск след руско-грузинския конфликт. /БГНЕС

dnesplus.bg

Казахстан се изтегля от Бургас-Александруполис

Правителството на Казахстан забрани износа на петролни продукти

Рекордни цени на пшеницата на зърнените борси в ЕС

Казахстан купи Ромпетрол


 


Сходни връзки

Казахстан анулира споразумения в икономическата област с Грузия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди